top of page

3 Enkla Sätt att vara mer Kärleksfull mot Dig själv

Uppdaterat: 20 okt. 2022


När vi går in i Februari månad är det alltid mycket fokus på Kärlek. Jag vill därför lägga extra fokus på hur viktigt det är att vara kärleksfull mot dig själv - och inte bara mot andra.


Här är tre förslag på hur du kan vara mer kärleksfull mot dig själv, varje dag.


1. Var Kärleksfull mot Egot.


Vi har alla den där lilla rösten inom oss. Den där lilla rösten som konstant är kritisk, skeptisk eller rädd. Denna rösten är ditt ego.


Rädsla är egentligen det enda filter egot har och dess främsta uppgift är att värna om din överlevnad. Därför ser ditt ego allting ur ett perspektiv av FARA.


Du har säkert hört/läst (många gånger) att du inte ska låta egot styra, att det är viktigt att ”göra sig av” med egot eller att egot är din värsta fiende.


Men jag skulle säga att det är viktigt att lära dig vara kärleksfull mot ditt ego eftersom du skapar mer motstånd inom dig när du inte är det. Visst är det sant att egot inte ska få styra dina val eftersom dina beslut då alltid kommer vara baserade på rädsla...


...men när motstånd skapas inom dig, skapas också negativa känslor, och ju fler negativa känslor du upplever, desto längre bort kommer du från din unika förmåga att manifestera det du önskar i livet.

Behandla egot som en liten bebis.


Försök istället se på egot som en liten bebis, som inte har kommit underfund med hur saker och ting fungerar än.


Så fort den blir presenterad för något nytt eller annorlunda (som den inte är riktigt trygg med) skriker och gnäller den.


Om den är obekväm på något sätt, skriker och gnäller den. Om den inte får som den vill, skriker och gnäller den.


Hur hade en bebis reagerat om du tryggt och kärleksfullt, lugnat den och försäkrat den om att allt är som det ska?


Om du lugnt och kärleksfullt försäkrar den om att det inte finns någon fara, att du finns där och att du vet vad du gör...


...då lugnar den ofta ner sig och slutar skrika och gnälla, eftersom den känner sig trygg, omhändertagen och sedd.


Men om du ignorerar den, blir frustrerad, irriterad eller arg på den - då blir den ännu räddare och skriker ännu högre.


Egot vill se till att du överlever.


Hur frustrerande egot och rädsla än kan vara, vill det egentligen bara se till att du inte gör något som hotar din överlevnad.


Jag menar inte att du ska låta egot styra vad du gör, för då hade du aldrig vågat prova något nytt...


...men ofta när du hör ditt ego (alltså när du är kritisk, tänker negativt om dig själv/andra) är det lätt att bli ännu mer irriterad och arg på dig själv, eftersom du vet att du borde vara snäll mot dig själv och behandla dig själv bättre.


När du lägger märke till detta negativa "självprat", skapas skuld eller skamkänslor inom dig och ju mer motstånd som skapas inom dig, desto lägre blir din energifrekvens... och du upplever fler negativa känslor.


Du kan säkert föreställa dig vad som händer när du upplever negativa känslor?


Egot tror att du är hotad på något sätt... och börjar skrika igen. Ju högre egot skriker, desto sämre mår du och desto längre bort från dina önskade känslor kommer du.


Så det bästa du kan göra, är att vara kärleksfull mot egot, och behandla det som en liten bebis.


Prata lugnande till den lilla rösten när den börjar protestera, försäkra den om att du hört dess rädsla och tacka för att den försöker hålla dig trygg. Försäkra den om att du vet vad du gör och att det är du som bestämmer.


Att prata med sig själv när negativa tankar uppkommer, är vetenskapligt bevisat som lugnande och stressupplösande för nervsystemet.


Kristallrekommendation: Citrin är en positiv sten som ger livsglädje, kraft och stimulerar dig att se det ljusa i tillvaron. Den tar bort negativ energi, rensar jobbiga tankar och håller sinnet klart. Den höjer glädjen och lugnet inom dig, hjälper dig att vara kreativ och koncentrerad och ger dig ork och styrka. Mycket bra stresslösare.


2. Gör val som är för ditt högsta bästa


Du har säkert varit med om den inre konflikt som skapas - när du måste välja mellan två saker och du inte vet vilket val som är bäst för dig?


Ofta gör vi val baserade på vad vi tycker vi borde göra eller på hur andras reaktioner kommer bli, beroende på vad vi väljer.


Detta är något som jag själv kämpat med hela livet, och jag måste fortfarande, medvetet se till att jag är närvarande i mina beslut och gör de bästa valen för mig själv, istället för andra.


Att göra val som är för ditt högsta bästa, betyder inte att andra får det sämre.


Att ta beslut som är för ditt högsta bästa, betyder inte att du väljer saker som skadar andra på något sätt...


...det handlar om att inte välja saker som skadar dig, för att andra ska vara nöjda.


Varför fortsätter vi då att skada oss själva för att vara andra till lags?


Skuldkänslor är en av de lägst vibrerande känslorna vi kan ha, därför gör vi ofta val där vi väljer bort det bästa för oss själva, för att slippa känna skuldkänslor om vi gör någon besviken.


Men sanningen är, att när du gör val som inte ärar dig själv, kommer du ändå inte må bra, eftersom varken ånger eller frustration inte är några högvibrerande, positiva känslor.


Hur kan du då göra bra val där du har ditt högsta bästa i åtanke?


>>>Gör det till en vana att alltid tänka:


Av dessa val, vilket är det hälsosammaste och mest kärleksfulla valet för mig just nu?


Svaret på den frågan kommer variera från gång till gång, även om du väljer mellan samma saker.


Om du till exempel väljer mellan a) Att gå ut på stan med dina vänner eller b) Stanna hemma och ta det lugnt, kan det bästa valet för dig skifta, beroende på när du väljer.


  • Om du haft en intensiv period, känner dig trött och behöver återhämtning - är det bästa och mest kärleksfulla valet för dig (just då) att stanna hemma och återhämta dig.

  • Men om du varit ensam mycket, känner dig isolerad och verkligen skulle behöva komma ut och vara social, är det bästa valet för dig (just då) att göra det.


Så det finns egentligen inga val som är bättre än andra – det finns bara val som är bäst för dig just nu.


Ju fler val du gör med denna fråga i åtanke, desto fler val gör du som är kärleksfulla mot dig själv och ärar ditt välmående.


Kristallrekommendation: Amazonit är en bra kristall för att hjälpa dig välja väg efter vad som är bäst för dig. Den hjälper dig ta livet i egna händer och ökar medvetenheten om dina tankar, känslor och handlingar. Stödjande vid all slags förändring. Ger modet att bryta upp och välja väg i samklang med ditt hjärtas innersta önskan.


3. Sätt ditt fokus i början på dagen


Något av de kraftfullaste du kan göra, för att vara mer kärleksfull mot dig själv, är att lära dig ställa bra frågor.


Bra frågor är viktigt för att kunna navigera genom livet överlag.


De hjälper dig lösa problem, se saker från rätt perspektiv och hjälper dig också att må bättre – när du lär dig använda dem på rätt sätt.


Din hjärna är gjord för att lösa problem. Ställer du en negativ fråga till dig själv, kommer du få ett negativt svar – även om svaret inte är sant.


Frågar du till exempel...


"Varför händer alltid negativa saker mig?", "Varför kan jag inte hitta någon som älskar mig?" eller "Varför mår jag alltid så dåligt?".


...då kommer du få tillbaka svar som resonerar med vibrationen av den frågan.


Till exempel: "För att du är värdelös", "För att ingen kan älska dig", "För att du är ful", "För att du är________", osv.


Dessa svar är såklart inte sanna, men de resonerar med frågan du ställde. Och eftersom din hjärna är gjord för att lösa problem, kommer den därför ge dig svar som bevisar att frågan du ställde är sann.


Sätter du istället fokus på positiva, problemlösande frågor, kommer du få svar som faktiskt tjänar dig och kan hjälpa dig.


Frågar du istället...


"Vad kan jag lära mig av det som precis hände?", "Vad kan jag göra för att få mer kärlek till mig?", "Vad kan jag göra för att må bättre just nu?".


...har du helt plötsligt ändrat vibrationen på frågan, och kommer då få svar som för dig närmare det du vill ha, istället för längre bort från lösningen.


Gör det därför till en vana att börja dagen med att sätta ett positivt fokus genom att ställa bra frågor till dig själv.


Kristallrekommendation: Rosa Opal är bra för högkänsliga, kärleksfulla människor, som har en tendens att vara hårda mot sig själva. Den renar, lugnar och läker känslor, speciellt de du inte är medveten om. Den rensar rädsla, oro och ängslan, löser upp stress, centrerar och lugnar. Den förstärker kontakten med det universella medvetandet, ger glädje, kreativitet och höjer din intuition.


 

Jag hoppas du med hjälp av dessa tre förslag kan ära ditt eget välmående och vara mer kärleksfull mot dig själv.


Ju bättre du behandlar dig själv, desto bättre kommer andra att behandla dig eftersom det kommer stärka dina gränser av hur du vill bli behandlad.


Gör det till din största prioritering att må bra, du förtjänar det.Blessings,


Angelica


 

Vill du ha mer hjälp att ta hand om ditt inre välmående?


Youphoria Sisterhood är ett medlemskap för personlig och själslig utveckling.


Du får lära dig:

  • Öppna din inre visdom och intuition, så du kan lita på din inre vägledning mot ett liv fullt av mening och passion.

  • Få kontakt med dina änglar och guider, för att få stöd och vägledning på din livsresa och lysa upp vägen framför dig.

  • Verktyg för att rensa bort blockeringar, motstånd och hinder inom dig, så du kan blomma ut som den bästa versionen av dig själv.

  • Ersätta tvivel, förvirring, ångest och stress mot ett liv där du kan njuta och glädjas över allt som livet erbjuder dig.

  • Manifestera det överflöd som du var menad att uppleva i detta livet och känna mening och glädje i allt du gör.

462 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page