top of page

5 Kristaller för Lightworkers & Empater (HSP)

Uppdaterat: 20 okt. 2022


Om du identifierar dig som Lightworker betyder det att du antagligen arbetar med andra människors välmående på något sätt. Antagligen är du också väldigt mottaglig och känslig för andra människors energier.


Även högkänsliga personer (Empater/HSP) är känsliga för energier runtomkring sig, tar lätt in andras energier och har svårt att skilja på vilka energier/känslor som är deras och andras.


Skillnaden är att som empat (hsp) är du född med en högkänslighet för energier, som de senaste åren forskats mycket om och som visar att 20% av alla levande varelser besitter denna högkänslighet. Även om du inte är medveten om det så påverkar energier dig mer än de påverkar andra.


Som lightworker behöver du inte vara född med denna högkänslighet (även om många empater arbetar som lightworkers), istället har du tränat upp dina förmågor att känna energier för att t.ex. arbeta med healing, medialitet, känslohantering osv.


Man behöver alltså inte vara empat (hsp) för att vara lightworker - men det finns många likheter mellan deras egenskaper att känna och ta in energier runt omkring sig.


Vare sig du medvetet valt att träna upp din känslighet för energier eller om du är född med denna känsligheten så kan det ibland bli väldigt överväldigande och svårt att hålla reda på vad som är ditt och vad som är andras.


Ett väldigt enkelt sätt att skydda dig mot energier och hjälpa dig filtrera vad som är vad, är att använda dig utav kristaller och bära dessa på dig.De fem kristaller jag rekommenderar här kanske inte passar perfekt för alla och du kan självklart byta ut en eller flera kristaller till andra som du känner hjälper bättre inom de områden där dina "svagheter" ligger.


Men egenskaperna dessa fem kristaller besitter har en allmänt hjälpande energifrekvens för denna sortens energier.

 

5 Kristaller för Lightworkers & Empater (HSP)


Svart Turmalin

Egenskap: Blockerar negativ energi och själsliga attacker. Suger upp negativ energi och hindrar den från att nå dig. Verksam mot illvilja, stress och strålning. Hjälper hålla dig lugn och positiv genom att grunda dig. Bra för att skapa en skyddande sfär i din aura och i ditt hem. Jordar dig.


Denna kristallen hjälper dig att hålla andras negativa energier borta och fungerar som ett filter som suger upp och skyddar dig mot alla sorters negativ energi - både från andra och även från strålning från exempelvis wi-fi och mobiltelefoner.  

Amazonit

Egenskap: WonderWoman kristallen! Hjälper dig ta livet i egna händer. Löser sorg, jämnar ut humörsvängningar och verkar avslappnande. En kristall för dig som vill följa din egen väg och skapa ditt liv på dina egna villkor.


Denna kristallen är en "Barriär-kristall" vilket betyder att dess kristallina struktur är byggd på så sätt att den hindrar annan energi från att påverka/förändra energi som denna kristallen resonerar med. Med dess unika egenskaper av att följa din egen väg och tala din sanning, hjälper den dig att inte bli påverkad av alla andras viljor och förväntningar, så att du kan följa din egen väg utan att hamna på sidospår.

Snökvarts

Egenskap: Den renar dig från negativitet och läker själen. Den har feminin och positiv energi och hjälper dig att se kärleksfullt på dig själv. Hjälper dig släppa taget om överväldigande ansvar och situationer som håller dig tillbaka.


Denna kristallen är väldigt lugnande och speciellt bra om man lätt blir överväldigad. Empater och Lightworkers har ofta en känsla av ansvar för hur andra mår och tömmer ofta sig själva för att lyfta andra. Snökvarts kan hjälpa dig filtrera bort den överväldigande ansvarskänslan så du inte bortprioriterar ditt eget välmående för andras.

Rosenkvarts

Egenskap: Öppnar hjärtat och främjar kapaciteten för kärlek och ömhet mot dig själv och andra. Den skänker tröst och lär dig att kärleken finns inuti dig själv. Ger trygghet och förlåtande. Harmoni och balans. Hjälper dig lösa upp gamla mönster och ge plats för nya positiva.


Denna kristallen är en kärleksmagnet och extra bra om man har en tendens att vara hård mot sig själv. Kvarts är en "Sökar-kristall" och hjälper därför också att dra till dig mer lugnande och kärleksfulla energier runtomkring dig. På så sätt kan den hålla energitjuvar borta.


Ametrin


Denna kristall är en blandning av Ametist och Citrin

Egenskap: Citrin är en positiv sten som ger livsglädje, kraft och stimulerar dig att se det ljusa i tillvaron. Rensar jobbiga tankar och håller sinnet klart. Tar bort negativ energi. Ger glädje, inre lugn, kreativitet & stärker koncentrationen. Motverkar kronisk trötthet. Mycket bra stresslösare.

Egenskap: Ametist förmedlar frid, lugn och stärker din intuition. Hjälper dig släppa taget och förstärker din andliga närvaro. Den är starkt beskyddande, löser stress och är väldigt läkande.


Kombinationen av dessa två kristaller i en och samma är magisk på det sättet att det för samman energierna från Solar Plexus och Kronchakrat. Denna sammanföring hjälper dig att identifiera dig mer som en själ i en mänsklig kropp, istället för att identifiera dig med egot.

 

Bär alla fem kristaller på dig samtidigt eller kombinera 2-3 stycken åt gången - beroende på vad du känner du behöver mest hjälp med under en period.


Jag hoppas dessa kristaller kan hjälpa dig få en inre harmoni och uppleva din känslighet för energier som en gåva istället för ett överväldigande.


Blessings,


Angelica

 

Vill du lära dig mer om hur du kan använda kristaller för din personlig utveckling, manifestering och energihealing?

Kursen är helt på distans och kan göras i din egen takt. Läs mer om kursen här.

735 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page