6 Sätt att Hantera Utmaningar i Livet på ett Positivt Sätt

Uppdaterad: jan 27


Vi har alltid ett val i hur vi svarar på saker som händer oss. Med det menar jag inte att förminska svårigheter, jag menar att vårt mindset spelar en stor roll i hur pass bra vi hanterar och tar oss igenom svåra tider.


Du har hela tiden ett val i hur du väljer att se saker som händer dig.

När du väljer att se möjligheterna, kan du lära & växa från det som utmanar dig.


Jag ville därför dela med mig av sex enkla tankesätt som kan hjälpa dig när du ställs inför en utmaning.


1. Detta är tufft men jag är tuffare!


Du har tillgång till SÅ mycket visdom inom dig och du har även tillgång till högre vägledning om du stannar upp tillräckligt länge för att kunna höra den.


Något jag hjälper mina klienter med ofta är att lära sig skifta mellan sina olika "arketyps-energier" inom sig. Beroende på vilken utmaning du ställs inför, kan du låta energin från den arketypen som tjänar dig bäst, flöda genom dig.


Dessa arketyper består av Jungfrun (hoppfull och ser möjligheter), Modern (vårdande och omhändertagande), Krigaren (krigande och rebellisk) samt Den Visa Kvinnan (vis och intuitiv). Om du är medlem i Youphoria Sisterhood finns det en kurs om detta i dina Bonusar.


När livet är tufft behöver vi hitta energin av vår inre krigare.2. Jag kommer göra mitt bästa, och det kommer vara tillräckligt.


När du möts av utmaningar som du aldrig ställts inför innan, kan du aldrig göra mer än ditt bästa. Det är då det är som viktigast att kunna lyssna till din inre vägledning och känna in vad som är det bästa valet i varje stund.


Din inre vägledning kommer alltid leda dig rätt när du lär dig lyssna på den.


Det viktiga att komma ihåg är att, "ditt bästa", kommer ligga på olika nivåer från dag till dag, beroende på hur du mår. Förvänta dig inte att alltid ligga på topp.


Om ditt bästa igår var att göra jättemycket, betyder det inte att det är samma idag. Lyssna på din inre vägledning och på vad din kropp behöver.


Ditt bästa är inte alltid vad du tror det är, men det är alltid tillräckligt.


3. Denna utmaningen kommer göra mig starkare.


Vi växer av utmaningar. Så är det bara. Det är inte lönt att kämpa emot eller bli frustrerad på det som utmanar dig - det hjälper inte.


Ta ett steg tillbaka, känn in, prova olika lösningar och håll ditt sinne öppet för de gåvor du kommer skörda efteråt.


Om du går till gymmet för att bygga muskler kommer du inte bli starkare genom att alltid bara lyfta de lättaste vikterna.


Det är när du börjar utmana dig själv och lyfter lite tyngre vikter, än du klarat innan, som du växer och blir starkare.4. Om jag inte vet vad jag ska göra, kan jag be om hjälp.


Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt varje gång eller tro att du måste klara allting själv.


Om du kör fast eller känner att du inte löser något på egen hand – fråga någon om hjälp.


Vi har gått från att leva i samhällen, där alla arbetar tillsammans och bidrar till hela samhällets bästa - till att leva enskilda och kunna klara allting själva.


Du föddes inte för att bli expert på ALLTING samtidigt. Att be om hjälp är inte ett tecken på svaghet, det är ett tecken på styrka.5. När jag blir trött, ska jag vila – inte ge upp.


Detta är en av de allra viktigaste sakerna att komma ihåg.


När du är trött ska du ta ett steg tillbaka, vila, återhämta dig och sedan fortsätta med ny beslutsamhet.


Vad det än handlar om i livet så får du aldrig ge upp - om det är något som får din själ att lysa upp.


Viktigt att komma ihåg är att det inte är samma sak att hålla ut för att dina drömmar ska bli sanna, som det är att hålla ut för saker som inte känns rätt och bra för dig.


När något inte känns bra, inte är för ditt högsta bästa eller om du helt enkelt ångrat dig - då är det absolut inte fel att ge upp och släppa taget. Det betyder bara att du valt en ny väg.


Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta kommer prova många vägar för att nå dina drömmar och inte alla kommer leda dig rätt. Att ge upp vägen mot drömmen är inte samma sak som att ge upp drömmen i sig själv så länge du fortsätter att prova nya vägar.


Något av det sorgligaste som finns är att se de som kämpat så länge med något, ge upp - ofta precis innan de lyckas.


Jag märker ofta att när jag känner mig blockerad i något jag vill få gjort, hjälper det inte att fortsätta och försöka tvinga fram det. Det leder bara till att jag blir frustrerad och känner mig värdelös resten av dagen.


Om jag istället tillåter mig att ta en paus, gå en promenad eller lägga fokus på något helt annat en stund, leder det ofta till att jag får insikter och lösningar som jag aldrig kunnat få om jag bara fortsatt och försökt tvinga fram det.6. Jag behöver bara ta ett steg i taget och tro på att jag klarar det.


Ofta när vi möts av en utmaning, kan helheten få det att verka omöjligt att klara av. Men när vi tar ett steg i taget och en sak i taget, upptäcker vi så småningom hur långt vi har kommit.


Det finns många jämförelser som beskriver detta bra. T.ex att bestiga ett berg. Att titta på hela berget kan få det att verka omöjligt, men om du fokuserar på ett steg i taget, kommer du snart befinna dig på toppen.


Likadant om du tänker att du ska bygga ett hus så kan du inte börja jobba på taket med en gång. Du måste ta det ett steg i taget, lägga grunden först och sedan bygga vidare därifrån.


Ett steg i taget och en sak i taget och viktigast av allt - tro på dig själv. Om du inte tror att du kommer klara det, kommer du inte klara det.Jag hoppas detta kan hjälpa dig att fortsätta vara positiv och hoppfull även när livet utmanar dig på olika sätt.


"This too shall pass".


Blessings,


AngelicaVill du ha mer stöd?

Youphoria Sisterhood är ett medlemskap för dig som vill:

  • Lära dig lyssna på din inre vägledning.

  • Lära känna din själs syfte och mening i detta livet.

  • Balansera dina energier & överkomma energiblockeringar.

  • Bli medveten om ditt högre syfte och börja manifestera det liv du var menad för.

Det är som ett digitalt Själsretreat, dit du kan komma och få lov att bli hållen i en trygg och kärleksfull miljö.

Det är en plats där du kan få stöd och gemenskap från andra systrar, få lov att vara dig själv och skapa utrymme för din egen återhämtning.


>>>Läs mer om Youphoria Sisterhood här.398 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
IMG_6465.JPG.jpg
Copyright Youphoria - Angelica Weston
(+46) 0735 - 088 199
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon