top of page

6 Sätt att ta dig förbi utmaningar och närmare dina drömmar

Uppdaterat: 24 okt. 2022


Livet är inte alltid enkelt. Ju större drömmar du har, desto fler utmaningar kommer du möta på vägen.


Men du har alltid ett val i hur du möter utmaningarna du ställs inför. Ditt mindset spelar en STOR roll i hur bra du tar dig förbi hinder på vägen och hur snabbt du kommer fram till ditt mål .


Du har alltså alltid ett val i hur du väljer att "se" saker som händer dig. Om du väljer att se möjligheterna, kan du lära & växa från det som utmanar dig.


"It's not what you look at that matters, it's what you see." ~Henry David Thoreau

Här är sex enkla tankesätt som kommer hjälpa dig ta dig förbi utmaningar och närmare dina drömmar.


1. Detta är tufft men jag är tuffare!


Du har tillgång till SÅ mycket visdom inom dig! Och om du stannar upp för att lyssna, har du även tillgång till högre vägledning.


Något jag ofta hjälper mina klienter med, är att lära sig skifta mellan olika "arketyps-energier" inom sig. Beroende på vilken utmaning du ställs inför, kan du låta energin från arketypenen som tjänar dig bäst flöda genom dig.


De arketyper jag arbetar med mest är Jungfrun (hoppfull och ser möjligheter), Modern (vårdande och omhändertagande), Krigaren (krigande och rebellisk) samt den Visa Kvinnan (vis och intuitiv). Om du är medlem i Youphoria Sisterhood finns det en kurs om detta under kategorin "vägledning".


När livet är tufft behöver vi hitta energin av vår inre krigare och använda vår inre styrka till att ta oss förbi den utmaning vi står inför.2. Jag kommer göra mitt bästa, och det kommer vara tillräckligt.


När du möts av utmaningar du aldrig ställts inför innan, kan du aldrig göra mer än ditt bästa. Det är då det är som viktigast att kunna lyssna till din inre vägledning och känna in vad som är det bästa valet i varje stund.


Din inre vägledning kommer alltid leda dig rätt när du lär dig lyssna på den.


Det viktiga att komma ihåg är att "ditt bästa" kommer ligga på olika nivåer från dag till dag, beroende på hur du mår. Förvänta dig inte att ALLTID ligga på topp.


Om ditt bästa igår var att göra jättemycket, betyder det inte att det är samma idag. Lyssna på din inre vägledning och på vad din kropp & själ behöver.


Ditt bästa är inte vad DU tycker det borde vara, men det är ALLTID tillräckligt.


3. Denna utmaningen kommer göra mig starkare.


Vi växer av utmaningar. Så är det bara. Det är inte lönt att kämpa emot eller bli frustrerad på det som utmanar dig - det hjälper inte.


Ta ett steg tillbaka, känn in, prova olika lösningar och håll ditt sinne öppet för de gåvor du kommer skörda efteråt.


Om du går till gymmet för att bygga muskler kommer du inte bli starkare genom att alltid bara lyfta de lättaste vikterna.


Det är när du börjar utmana dig själv och lyfter lite tyngre vikter än du klarat innan, som du växer och blir starkare.

"Honour the struggle" ~ Brendon Burchard


4. Om jag inte vet vad jag ska göra, kan jag be om hjälp.


Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt varje gång eller tro att du måste klara allting själv.


Om du kör fast eller känner att du inte löser något på egen hand – fråga någon om hjälp.


Vi har gått från att leva i samhällen där alla arbetar tillsammans och bidrar till hela samhällets bästa - till att leva enskilda och kunna klara allting själva.


Du föddes inte för att bli expert på ALLTING samtidigt. Att be om hjälp är inte ett tecken på svaghet, det är ett tecken på styrka.5. När jag blir trött, ska jag vila – inte ge upp.


Detta är en av de allra viktigaste sakerna att komma ihåg.


När du är trött ska du ta ett steg tillbaka, vila, återhämta dig och sedan fortsätta med ny beslutsamhet.


Vad det än handlar om i livet får du aldrig ge upp - om det är något som får din själ att lysa upp.


Det är viktigt att komma ihåg att det inte är samma sak att hålla ut för att dina drömmar ska bli sanna, som det är att hålla ut för saker som inte känns rätt och bra för dig.


När något inte är för ditt högsta bästa är det inte fel att ge upp och släppa taget. Det betyder bara att du fått mer klarhet om vad som är rätt för dig och tagit en ny riktning.


Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste prova många olika vägar för att nå dina drömmar och att inte alla kommer leda dig rätt. Att ge upp vägen mot drömmen är inte samma sak som att ge upp drömmen i sig själv så länge du fortsätter prova nya vägar.


Något av det sorgligaste som finns är att se de som kämpat länge med något, ge upp - ofta precis innan de lyckas.


När jag vill få något gjort men känner mig blockerad, hjälper det inte att fortsätta och försöka tvinga fram det. Det leder bara till att jag blir frustrerad och känner mig värdelös resten av dagen.


Om jag istället tillåter mig att ta en paus, gå en promenad eller lägga fokus på något helt annat en stund, leder det ofta till att jag får insikter och lösningar som jag aldrig kunnat få om jag bara fortsatt och försökt tvinga fram något.6. Jag behöver bara ta ett steg i taget och tro på att jag klarar det.


Ofta när vi möts av en utmaning, kan helheten (den stora bilden) få det att verka omöjligt att klara av. Men när vi tar ett steg i taget och en sak i taget, upptäcker vi så småningom hur långt vi kommit.


Det finns många jämförelser som beskriver detta bra.


Om du ska bestiga ett berg och tittar på HELA berget, kan det verka omöjligt, men om du fokuserar på ett steg i taget, kommer du snart befinna dig på toppen.


Om du ska bygga ett hus, kan du inte börja jobba på taket med en gång. Du måste ta det ett steg i taget, lägga grunden först och sedan bygga vidare därifrån.


Ett steg i taget, en sak i taget och viktigast av allt - tro på dig själv. Om du inte tror att du kommer klara det, kommer du inte klara det.


 

Vill du manifestera ditt soul purpose?

Youphoria Sisterhood är ett medlemskap för dig som vill:

  • Lära dig lyssna på din inre vägledning.

  • Lära känna din själs syfte och mening.

  • Balansera dina energier & överkomma blockeringar.

  • Bli medveten om dina magiska själsgåvor och börja manifestera det liv du var menad för.

Du får tillgång till över 40 olika kurser i personlig & själslig utveckling samt meditationer, energiövningar, arbetsböcker, retreats och livecirklar till en väldigt låg kostnad.
962 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page