8 Sätt Att Hålla Dig Mentalt Stark När Livet Är Stressigt.

Uppdaterat: 4 okt. 2021


När livet känns extra stressigt och överväldigande känns det lätt som att ingenting kan hjälpa.


Du har redan en överfull lista av saker du inte hinner med - hur ska du då kunna hitta tid för att hantera stressen du känner, ovanpå allt annat?


Men du behöver inte göra saker som tar mycket tid för att få en lättnad i hur du känner dig.


Stress visar sig på så många olika sätt, för olika människor, beroende på vilka styrkor och svagheter vi har. Därför har jag gett åtta olika exempel på enkla saker du kan göra för att hjälpa dig själv få en snabb lättnad när livet känns extra stressigt.1. Tänk på 3 saker varje dag som du är Tacksam för.

Din hjärna är förprogrammerad för att först och främst prioritera din fysiska överlevnad.


Det betyder att du först och främst ser och bearbetar information som kan vara en fara för dig. Du letar alltså automatiskt först efter negativa saker i din omgivning eftersom dessa kan hota din överlevnad.


När du tänker på saker du är tacksam för, tränar du din hjärna på att se positiva saker. Det blir en medveten träning som, ju mer du gör det, blir en ny automatisk prioritering.


När vi ändrar vårt sätt att tänka byggs det nya nervtrådar i hjärnan och ju mer du medvetet använder den nya nervtråden, desto starkare blir den. Du kan tänka lite som hjulspår i marken. Ju mer samma de används desto djupare blir dem.


Det går alltså att träna upp din förmåga att se positiva saker före negativa. Men det är något du behöver träna på varje dag.


Det enklaste sättet är att tänka på saker du är tacksam för och som ger dig glädje och verkligen känna den positiva känslan det du tänker på ger dig så den blir djupt betingad.