8 Sätt Att Hålla Dig Mentalt Stark När Livet Är Stressigt.


När livet känns extra stressigt och överväldigande känns det lätt som att ingenting kan hjälpa.


Du har redan en överfull lista av saker du inte hinner med - hur ska du då kunna hitta tid för att hantera stressen du känner, ovanpå allt annat?


Men du behöver inte göra saker som tar mycket tid för att få en lättnad i hur du känner dig.


Stress visar sig på så många olika sätt, för olika människor, beroende på vilka styrkor och svagheter vi har. Därför har jag gett åtta olika exempel på enkla saker du kan göra för att hjälpa dig själv få en snabb lättnad när livet känns extra stressigt.1. Tänk på 3 saker varje dag som du är Tacksam för.

Din hjärna är förprogrammerad för att först och främst prioritera din fysiska överlevnad.


Det betyder att du först och främst ser och bearbetar information som kan vara en fara för dig. Du letar alltså automatiskt först efter negativa saker i din omgivning eftersom dessa kan hota din överlevnad.


När du tänker på saker du är tacksam för, tränar du din hjärna på att se positiva saker. Det blir en medveten träning som, ju mer du gör det, blir en ny automatisk prioritering.


När vi ändrar vårt sätt att tänka byggs det nya nervtrådar i hjärnan och ju mer du medvetet använder den nya nervtråden, desto starkare blir den. Du kan tänka lite som hjulspår i marken. Ju mer samma de används desto djupare blir dem.


Det går alltså att träna upp din förmåga att se positiva saker före negativa. Men det är något du behöver träna på varje dag.


Det enklaste sättet är att tänka på saker du är tacksam för och som ger dig glädje och verkligen känna den positiva känslan det du tänker på ger dig så den blir djupt betingad.


Ett tips är att skriva ner dessa tre saker som en påminnelse i din telefon. Sätt sedan påminnelsen att dyka upp i telefonen några gånger under dagen. När den gör det så ta 1-2min för att stanna upp och känna känslan av tacksamhet och glädje som de tre sakerna du skrivet ner ger dig.2. Fira dina framgångar

Du tar dig förbi SÅ många små hinder varje dag som du inte ens tänker på. Öva på att ge dig själv beröm för detta. Även de minsta sakerna räknas.


Varje liten vinst du uppmärksammar, triggar positiva hormonutsläpp av belöning i kroppen som får dig att må bra.


Många små vinster under en dag blir som en regelbunden "glädjedos" som sprids inom dig.


Det ger dig också en positiv inställning till din egna förmåga och stärker tron på att dig själv.


Skapa en egen liten "vinströrelse" som blir din trigger. Ge dig själv en klapp på axeln, en "high-five" eller kör en full "Ronaldo".3. Fokusera på dig själv och sluta jämföra dig med andra

Något av det värsta vi kan göra är att jämföra oss med andra eftersom vi alla har olika startpunkter.


Med olika startpunkter menar jag:


  • Vi har olika kunskaper med oss sen tidigare som kan ge ett försprång för vissa.

  • Vi har olika förutsättningar och support runt omkring oss som påverkar hur snabbt vi kommer framåt eftersom det bara finns 24 timmar på en dag.

  • Vi har olika saker som kommer lätt för oss och olika saker som är svårare för oss. Alla har förmågan att lära sig det som krävs men vissa saker tar helt enkelt längre tid än andra, likadant som vissa saker går fortare.

  • Du vet aldrig hur mycket förarbete som lagts ner för någon annan att komma dit de är nu. Jämför inte ditt kapitel 10 med deras 110.


Påminn dig själv att det viktiga är inte hur snabbt du kommer framåt, utan att du hela tiden rör dig i rätt riktning och att du faktiskt gör något. Även ett litet steg framåt varje dag är långt före många andra som aldrig ens börjar.4. Rensa ut negativ energi


När du rensar upp bland saker i hemmet och skapar mer utrymme, rensar du bort energier som inte längre tjänar dig.


Vi har ofta emotionella band till olika saker vi sparat på och de är inte alltid dessa längre ger oss en bra energi.


Om du försöker bli ditt bästa jag så håll inte kvar vid saker som påminner dig om när du t.ex. mådde som sämst eller som påminner dig om den personen som svek dig eller när du hade det där jobbet du verkligen hatade.


Spara bara saker som du använder och som ger dig glädje.


Ibland kan en bra utrensning hemma hjälpa dig att "lätta på trycket" av all uppbyggd frustration du sparat inom dig.5. Gör bra val för dig själv


Vi gör tusentals val varje dag och vissa val är svårare än andra.


Ibland kan det vara svårt att veta vad som faktiskt är bäst för oss eftersom det är lätt att känna att vi borde göra något, även om vi inte känner för det.


Såklart kan ibland det bästa vara, att göra något även om du inte känner för det, men oftast "känner du inte för" det av en anledning.


When pursuing a dream, you can hit roadblocks from too much on your plate. When there’s too much going on, you can’t even think about the next steps. Ask yourself, “What is on my plate that is NOT necessary? What can be removed?” Start by removing off your plate what is unnecessary; create more blank space. ~ Brendon Burchard

Ett enkelt sätt att göra bra val för dig själv är att tänka: ”Av dessa val, vilket är det hälsosammaste och mest kärleksfulla valet för mig just nu?”.


Svaret på detta kan vara olika beroende på vad du behöver den dagen, även om du väljer mellan samma saker.


Tänk alltid på vad du behöver mest just nu.


Behöver du återhämtning? Ge dig själv det.


Behöver du ha roligt? Gör något som får dig att skratta.


Behöver du bli hållen? Se till att du får det stöd du behöver.


Tänk dig att du är ute och kör bil och bensinlampan börjar lysa. Då hjälper det inte att du fyller på spolarvätskan, oljan eller pumpar däcken. Det enda som hjälper är att fylla på bensinen.


Tänk likadant med dig själv när du gör val. Vad är det du behöver mest just nu?6. Använd Positiva Ord. Tänk på ditt språk.


Orden vi använder är väldigt viktiga.


Särskilt när vi använder specifika ord för att beskriva hur vi mår eller känner.


Orden du använder kan skapa känslan inom dig, även om det inte är den känslan du först kände.


Använder du ofta fel ord för vad du känner?


Kanske du använder ordet ”stressad” till hur många olika känslor som helst?


När du känner att du inte hinner med, när du känner dig påskyndad, när du känner dig oorganiserad, när du känner dig överväldigad, när du känner dig fel behandlad, osv. Använder du samma ord till alla dessa känslomässiga tillstånd?


Att sätta rätt ord till rätt känsla gör att det inte skapas onödig stress i kroppen.


Det är också viktigt att tala positivt – inte för att låtsas att allt är bra, men för att träna dig på att se det positiva i allt.7. Tillåt dig att gråta om du behöver


Ibland behöver vi få släppa ut all uppbyggd energi inom oss. Innan vi fått göra det, är vi inte redo att börja läka eller tänka annorlunda.


Om du behöver gråta ut - tillåt dig att göra det och skapa utrymme för att känna dig trygg och hållen under tiden.8. Lyssna till din inre vägledning


Att lyssna inåt, på din inre guidning och vägledning är så mycket viktigare än att fråga alla andra om deras åsikter hela tiden.


Din inre vägledning kommer alltid visa dig rätt när du lyssnar på den.


Du sparar SÅ mycket tid på att öva upp denna förmåga, eftersom du slipper ta omvägar hela tiden för att komma fram till rätt svar eller rätt beslut.


Du går direkt till källan och du får alltid det svaret som är för ditt högsta bästa, inte alla andras.


Din inre vägledning kommer alltid att kännas kärleksfull när den är för ditt högsta bästa. Känns den inte kärleksfull är det ofta rädslan som talar.Jag hoppas dessa tips kan underlätta lite för dig när du känner dig överväldigad och stressad.


Att må bra borde alltid vara din största prioritering eftersom det påverkar allt du gör i livet.


Blessings,


Angelica

278 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
IMG_6465.JPG.jpg
Copyright Youphoria - Angelica Weston
(+46) 0735 - 088 199
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon