top of page

Dina Inre Säsonger & Energinivåer

Uppdaterat: 20 okt. 2022


Både kvinnor och män går igenom en vår, sommar, höst och vinterperiod i sina energinivåer.

Skillnaden är att kvinnor går igenom dessa säsonger under en månad (28dagars period) och män går igenom den under ett enda dygn.


Våra naturliga cykler har alltid denna vår, sommar, höst och vinterperiod som visar sig i våra energinivåer och även i vårt agerande.


Varje säsong kommer med en arketyp som tillhör den säsongen. Denna arketyp uttrycker sig i vår personlighet och i vårt beteende under denna period.


Vår


När du är i vårperioden börjar dina energinivåer blomstra och du kan uppleva att du är full av idéer, hoppfullhet och exalterad inför framtiden.


Denna arketyp är ditt yngre, lekfulla, optimistiska jag. Den som tror att allt är möjligt, som är redo att ta sig an världen på ett oskuldsfullt och hoppfullt sätt.


Detta är den delen hos dig som har stora drömmar om framtiden och som inte ser några gränser, bara möjligheter.


I denna perioden kan du uppleva att du har svårt att sitta still och att hela du surrar av nya idéer och kreativ inspiration.


Sommar


I sommarperioden kulminerar dina energinivåer och du är kreativ, skapande och ansvarsfull. Du ”föder” lätt fram nya saker.


Detta är ditt vuxna jag, den delen som är medveten om allt du skapar i livet, som tar ansvar och ser till att saker bli gjorda.


Denna arketypen är stark, full av medkänsla och har en stor "famn" som gärna tar hand om andra genom att stötta och vårda dem.


I denna period kan du ha en tendens att ta på dig för mycket ansvar och projekt eftersom din energi är så hög och du känner att du kan hålla klara vad som helst. Du tror du kan hålla allas tyngder på dina axlar. Ofta ångrar du säkert detta några dagar senare när du går in i höstperioden.


Höst


I höstperioden börjar dina energinivåer sjunka igen och du kan känna dig frustrerad, irriterad och otålig eftersom du inte ”orkar” lika mycket som innan.


Allt det du tagit på dig och erbjudit dig att hjälpa andra med kan då bli ett problem.


Denna arketyp är rebellisk och inte rädd för att sätta gränser eller göra sig hörd.


I denna period kan du uppleva ett behov av att rensa ut saker som inte längre tjänar dig, både inom dig själv och i hemmet. Det är lätt att du kastar bort saker som du senare ångrar när du är i denna period.


Du kan också uppleva att du börjar göra uppror mot allt som inte känns bra i ditt liv och bli arg på dig själv för saker du gått med på som du egentligen inte vill, eller saker du låtit andra göra mot dig.


Vinter


I vinterperioden lugnar din rebelliska del ner sig och du kan uppleva att du helt plötsligt får klarhet och kan se saker från en ny sida.


Det är som om dimman lättar och du helt plötsligt får en bättre översikt och förståelse för saker.


I denna period går dina energinivåer ner och allt ditt fokus vänds inåt.

Du behöver mycket lugn och återhämtning i denna period.


Denna arketyp är väldigt intuitiv, tålmodig och tillitsfull.


Du kan uppleva att du i denna period vet klart och tydligt vad som är viktigt i ditt liv och vad som inte är viktigt alls.


Hur du kan använda dig av dessa energisäsonger.


När du uppmärksammar dessa perioder så vet du när du har som mest energi, då är det en bra tid att komma på nya idéer och lösningar. När du sedan har som minst energi vet du att du behöver mer återhämtning.


Likaså när det är bästa tiden att sätta gränser, organisera och rensa bland saker som inte är för ditt högsta bästa.


Det är spännande att lägga märke till dessa olika ”säsonger” i dina energinivåer eftersom det blir lättare att förstå dig själv och du kan då sluta försöka tvinga fram saker eller känna att du alltid ska sträva efter att vara i vår- eller sommarperioden.


Det finns ingen som kan vara i sin högsta energitopp konstant. Dessa energicykler är naturliga och alla har dem.


Däremot kan de variera i hur länge en ”säsong” varar från person till person.

För kvinnor brukar dessa ”energisäsonger” stämma in med deras menstruationscykel och följer du din naturliga cykel så är det ganska lätt att se när dessa säsonger inträffar.


Men i dagens samhälle kan det vara svårt att veta exakt när detta sker naturligt eftersom så många tvingar sina kroppar att följa ett särskilt schema. Det kan också vara svårare att veta om du slutat blöda. Men i vilket fall så följer du alltid en energicykel med dessa olika säsonger.


Det lättaste sättet att ta reda på din personliga energicykel är att börja lägga märke till (och kanske anteckna) hur du känner av dina energinivåer varje dag. Efter ett par månader kommer du säkert kunna se ett mönster som upprepar sig.


Om du är medlem i Youphoria Sisterhood får du tillgång till vidare utbildning i hur dina Inre Säsonger visar sig i Bonusmaterialet som låses upp efterhand i ditt medlemskap.


Jag hoppas att du med hjälp av detta inlägget kan respektera dina egna inre säsonger och ta bättre hand om dig själv. Du förtjänar att må bra!


Kram Angelica 

228 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page