top of page

Hur du lättare blir framgångsrik som healer och försörjer dig på dina healing tjänster.

Vad krävs för att bli en framgångsrik healer och kunna försörja dig på dina healing tjänster?

Att vara en framgångsrik healer är (för mig) inte bara någon som delar med sig av sina magiska gåvor för att hjälpa andra. Utan en framgångsrik healer kan också försörja sig på sina healing tjänster och arbetar med healing på ett professionellt, glädjefyllt och hållbart sätt.


Ditt soul purpose handlar om att låta Universums magi uttrycka sig Som dig, Genom dig och Inom dig.


För att verkligen kunna leva ditt purpose behöver du därför vara, göra och ta emot allt du behöver för att kunna dela dina gåvor med världen.


Här är 4 saker som kan hjälpa dig bli en framgångsrik healer – och göra det lättare att försörja dig på dina healing tjänster:


1. Framgångsrika healers har en kvalitetssäkrad utbildning som säkerställer att de som anlitar dem får en professionell healer de kan lita på.


Att ha en bra och grundläggande kunskap om healing är såklart det allra viktigaste om du ska bli en framgångsrik healer och hjälpa andra med dina healing tjänster.


I skrivande stund kan egentligen vem som helst kalla sig healer och erbjuda healing utan några som helst kompetenskrav. Detta bidrar tyvärr till att healing fortfarande inte får det erkännande dess positiva effekt förtjänar.


Om du framgångsrikt vill arbeta med healing, tycker jag därför det är viktigt att du gått en kvalitetssäkrad healing-utbildning som är godkänd av ett registrerat förbund för komplementära behandlingar. Detta gör det möjligt för dig att stå med i registret av kvalitetssäkrade terapeuter/healers vilket både kommer hjälpa dig bli tagen på allvar och göra det lättare för potentiella kunder att lita på dig.


En kvalitetssäkrad utbildning säkerställer nämligen att du som gått utbildningen fått med dig all kunskap och kompetens du behöver för att kunna arbeta med healing på ett professionellt och etiskt sätt.


Det finns idag tusentals kurser i olika former av healing som ger diplom efter avslutad kurs, men de flesta av dem har ingen kvalitetsstämpel på sig eftersom de inte blivit godkända av ett registrerat förbund.


Ett av de största förbunden för friskvårdsbehandlingar i Sverige är Svenska Friskvårdsförbundet. Om en skola/utbildning är godkänd av dem betyder det att utbildningen har en kvalitetssäkring och att du som går utbildningen får titulera dig som kvalitetssäkrad terapeut efter diplomering – du blir alltså en professionell terapeut/healer som man kan lita på.


Min utbildning till Diplomerad Kristallhealer är godkänd av Svenska Friskvårdsförbundet och är idag den ENDA utbildningen inom kristallhealing med denna kvalitetsstämpel.


Vissa healing inriktningar har också sitt eget förbund som t.ex. Reikiförbundet som säkerställer att en Reiki utbildning är kvalitetssäkrad.


Men oavsett vilken form av healing du erbjuder eller vill kunna erbjuda i framtiden – så som Reiki, kristallhealing, angelic reiki osv, så ger det dig många fördelar att ha gått en kvalitetssäkrad utbildning och vara registrerad i ett förbund för komplementära behandlingar.

 

2. Framgångsrika healers fortsätter utvecklas och lära sig, istället för att tro att de redan vet allt.


Det finns alltid nya saker att lära sig. Även om du redan kan healing tekniken du erbjuder, betyder inte det att du kan allt du behöver för att kunna försörja dig som healer.


DU är den magiska ingrediensen i ditt företag och din verksamhet kan bara växa lika mycket som du gör. Att investera i din egen utveckling är därför väldigt viktigt.


För att arbeta med healing som yrke, behöver du oftast vara egen företagare. Det finns tyvärr inte så många anställningar tillgängliga för detta.


Men även om eget företagande oftast krävs för att kunna försörja sig som healer, är entreprenörskap inget som vanligtvis ingår i en healingutbildning.


I min utbildning till Diplomerad Kristallhealer har jag därför medvetet tillägnat en hel Modul till kunskaper man behöver ha som egen företagare för att arbeta med healing. Detta ger en bra grund för dem som går utbildningen men jag uppmuntrar ändå alltid mina elever till att fortsätta lära sig om entreprenörskap och marknadsföring.


”Om du inte är så pass framgångsrik som du vill vara, finns det något du fortfarande inte vet”. ~Okänd

Om du vill bli en framgångsrik healer rekommenderar jag därför att du dedikerar tid varje vecka till din egen utbildning. Oavsett om det är att läsa en bok, ta en kurs eller titta på gratis you tube videos, så gör något regelbundet för att utbilda dig liiite mer om saker som kan hjälpa dig skapa en blomstrande healing verksamhet.


I den spirituella branchen är det lätt att överlämna för mycket ansvar till Universum eller till våra guider, men jag tycker det är viktigt att ha en jordad syn på spiritualitet.


Ja, det stämmer att du har allt du behöver med dig för att lyckas med det du var menad att göra i detta livet, men en del av ”det du har med dig” kan vara förmågan att lära dig det du behöver. Det betyder inte nödvändigtvis att du redan kan det från den dagen du föds.


”Remember, your soul is ancient. It may not know about the latest in digital marketing – that shit you’re going to have to Google in this lifetime.” ~ Sahara Rose
 

3. Framgångsrika healers väljer att ta betalt utifrån värdet de ger kunden, istället för att bara ta betalt för sin tid.


Det finns inget magiskt, perfekt pris som alla kommer tycka är precis lagom för en healing-behandling. Inte ens gratis är bra nog för vissa kunder att dyka upp på en bokad tid.


Att medvetet räkna ut vad du behöver ta betalt per healingbehandling (för att kunna ta ut en ordentlig lön efter alla dina utgifter), är en bra plats att börja på för att få en överblick om var du ska börja…


…men något som är viktigt att inte glömma bort, är att arbeta på ditt mindset kring att du faktiskt tar betalt för helheten av värdet du ger till kunden och inte bara för din tid.


Jag tycker också det är viktigt att tänka att det inte BARA är själva healingen du tar betalt för, eftersom det lätt leder lätt till för mycket press på dig själv och healingens förmåga. Detta kan göra att du blockerar dig själv eller blir för fokuserad på att ”fixa kunden”, istället för att hålla utrymmet för healingen att ta form på många olika sätt.


Healing för kunden kan också komma från:

  • Det "healing utrymme" du skapat för kunden att stiga in i, som hjälper henne slappna av, öppna upp sig, varva ner och våga vara sårbar.

  • Den energimässiga investering du ger kunden genom din kunskap, visdom, närvaro och empati.

  • Din fulla uppmärksamhet som hjälper henne känna sig sedd, hörd och omhändertagen.

  • De insikter du hjälper henne få och den inspiration du ger henne.


Allt detta kommer ge kunden fortsatt värde långt efter sin bokade tid med dig från den fortsatta healing process som detta sätter igång.


Det är alltså inte BARA själva healingen du tar betalt för, utan det samlade värde och upplevelse du erbjuder kunden under sin tid med dig.


Tänk skillnaden på att få en healing behandling i ett kallt och tråkigt rum utan känsla där personen som ger healing går på autopilot, jämfört med att få healing i ett utrymme som är skapat för att ge healing åt alla sinnen, där personen som ger healing är helt närvarande och får dig att känna dig verkligt välkommen, sedd, hörd och omhändertagen.


Själva tiden healingen tar är kanske den samma, men värdet är definitivt inte samma.


Att förstå och ta betalt för värdet du ger istället för bara tiden, är därför viktigt för att kunna blir en framgångsrik healer.

 

4. Framgångsrika healers promotar sig själva och vad de erbjuder, istället för att bara tänka negativt om sälj och marknadsföring.


Att promota dig själv och dina gåvor är hjälpsamt för andra. Att gömma dina gåvor är att stjäla från dem som behöver dig mest.


Du har fötts med en unik kombination av gåvor - saker som du är naturligt bra på. Dessa gåvor har getts dig av en anledning – för att använda dig av och dela med dig av till andra – och det kan du inte göra om du gömmer dig.


Den positiva sidoeffekten av att våga dela dina gåvor med världen är att ju fler personer du hjälper, desto ”rikare” blir du – både mentalt, spirituellt och ekonomiskt.


Världen behöver fler människor som bidrar till en bättre värld genom att dela sina unika gåvor med världen istället för att behålla dem för sig själva eller låtsas att de inte finns.


Hur ska du kunna hjälpa andra om du inte är villig att låta människor veta att du eller dina healing tjänster existerar?


Att marknadsföra eller sälja dina tjänster handlar inte om att försöka övertyga eller lura någon – utan det handlar om visa att du finns, förklara vem du kan hjälpa och hur du kan hjälpa dem.


Några vanliga anledningar till varför du kanske känner motstånd till marknadsföring:

  1. Du har haft dåliga upplevelser av andras sätt att marknadsföra sig på där de försökt tvinga på dig något du inte behövt. Låt inte andras dåliga metoder hindra dig från att nå ut till dem som behöver dig mest.

  2. Du har haft dålig erfarenhet tidigare av att marknadsföra dina tjänster, inte fått de resultat du velat eller fått negativ kritik av andra. Lär av det som varit och försök hitta andra sätt som är mer i alignment med dina ideala kunder. Hitta sätt att nå ut som talar till dem och som resonerar med dem bättre. Marknadsföring är något vi hela tiden måste fortsätta utforska för att det ska kännas i harmoni med den vi är och vad vi försöker förmedla.

  3. Du sitter fast i jantelagen och är övertygad om att det är fult att ”skryta” om det du är bra på eller prata om dig själv för mycket. Låt inte negativa rester från det förflutna hindra dig från att uppfylla ditt soul purpose. Att låta andra veta hur du kan hjälpa dem är att göra dem en stor tjänst.

  4. Du tror att de som behöver dig på något magiskt sätt kommer hitta dig automatiskt. Jag hör detta SÅ ofta från healers och spirituella entreprenörer. De är övertygade om att Universum kommer skicka ideala kunder till dem eller att de kommer attrahera rätt kunder bara genom att finnas till - if you build it they will come. Men det är viktigt att komma ihåg att Högre hjälp ofta kommer i form av inspiration eller idéer som hjälper dig göra rätt saker, prata med rätt personer eller synas på rätt ställen. Det är alltid DU själv som måste göra jobbet. Det är lättare för Universum att hjälpa någon hitta en av dina annonser, freebies eller instagram inlägg än att ta dem i handen och leda dem fram till din dörr. Världen är full av distraktioner, du behöver göra det lätt för de som behöver dig att hitta dig.


Om du vet att dina healingtjänster kan vara till hjälp för någon, kan det väl aldrig vara rätt att försöka gömma dig från dessa människor?


Om du genuint vill hjälpa andra, är det din plikt att låta så många som möjligt veta att du finns.

 

Vill du arbeta med Healing som yrke?


203 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page