Kan du "hålla utrymme" för dina känslor?

Uppdaterat: 20 okt.


I dagens samhälle är vi inte längre lika vana vid att känna oss obekväma. Det finns hur många uppfinningar som helst som är skapade för att vi ska slippa göra saker vi inte tycker om att göra. Du har säkert sätt bilder som den här nedan som visar var din bekvämhetszon är och var magin händer.


Vår bekvämhetszon handlar oftast om att vi vill undvika känslan som skapas när vi stiger ut ur denna zon, därför sitter vi fast i den lilla cirkeln där vi känner oss trygga.


Men vad händer när känslan finns där ändå?


Vad händer när du står i din bekvämhetzon och är helt uppslukad av en av de känslorna som du gärna vill undvika?


Då finns det ingenstans att ta vägen.


Det är då vi oftast distraherar oss med andra saker för att trubba av intensiteten av det vi känner och dagens samhälle har också manifesterat saker för just detta. Vi har tillgång till mängder av distraktioner, dygnet runt på våra telefoner, plattor och datorer.


Att kunna ”hålla utrymme” för dig själv betyder att du tillåter dig att gå igenom din känslomässiga upplevelse, utan att döma eller tränga undan dina känslor.


Det kan krävas mycket mod att hålla utrymme för dina känslor och tillåta dig själv att ”rida vågen” av energin som de för med sig.


Eftersom dessa känslor ofta gör dig obekväm, väljer du att trycka undan dem, distraherar dig själv och tänker kanske att du tar itu med dem senare. Eller så har du hört alltför många som säger att du måste vara positiv hela tiden och att varje liten negativ tanke eller känsla du tillåter dig att känna kommer manifestera nega