Kristaller för Barn & Hur de kan hjälpa dem

Uppdaterat: 23 nov. 2020


Att introducera kristaller till barn brukar alltid vara väldigt uppskattat och roligt. Barn dras naturligt till kristallers egenskaper eftersom de är naturligt intuitiva och jag tycker alltid det är lika spännande att se vilka kristaller de dras till när de kommer till mig.


Eftersom de flesta barn älskar skatter och skimrande, glittrande saker, så tror vi ofta att de kommer välja de kristaller som lyser eller glittrar mest. Men det gör de oftast inte.


Det är intressant att se hur de flesta barn istället faktiskt väljer jordande, lugnande och kärleksfulla kristaller.


Jag tror detta beror på att barn har en stor längtan efter lugn och ro. Mer idag än någonsin.


Genom att introducera de "kristallrutiner" som jag föreslår här längre ner i blogginlägget, kan du hjälpa ditt barn att snabbt komma ner i varv och vara närvarande.


Det märks med en gång när en kristall resonerar med ett barn eftersom de inte gärna vill släppa ifrån sig kristallen. Inte för att "det är något barn gör”, utan för att man märker att de behöver den, som om den kompletterar dem.


Detta händer faktiskt också ofta med vuxna. Jag skickar alltid runt kristaller bland deltagarna, på mina Introduktionskvällar till Kristaller, så de kan få känna på olika kristallenergier. Ofta ”stannar” en kristall någonstans på vägen hos en deltagare som inte vill släppa den ifrån sig. De bara känner att de måste ha just den med sig hem.


Barn kan i princip använda kristaller på samma sätt som vuxna eftersom det är en mild och helt ofarlig metod för att påverka våra energier.


I min familj är kristaller en helt normal del av vårt liv. Själv använder jag kristaller dagligen, det gör också min man och min son (6år). Till och med min hund har kristaller i sin säng.


Men det kan vara svårt att veta hur du kan börja introducera kristaller för barn och vad de kan göra för ditt barn. Så här nedan kommer jag ge några förslag på:


  1. Vad kristaller kan hjälpa ditt barn med.

  2. Hur du kan använda kristaller tillsammans med ditt barn.

  3. Vanliga kristaller barn dras till och vad dessa hjälper barnet med.1. Vad kristaller kan hjälpa ditt barn med.


De vanligaste områdena att använda kristaller för att hjälpa ditt barn är med:


  • Deras sömn. Alltså för att hjälpa dem somna lätt, sova lugnt och inte vakna hela tiden. Även för att inte drömma mardrömmar, osv. Bra kristaller för detta är: Hematit, Ametist, Svart Turmalin och Selenit.

  • Deras energinivå. För att lugna, varva ner, ge mer positiv energi, skapa fokus eller vara närvarande, osv. Bra kristaller för detta är: Blå Bandagat, Ametist, Hematit och Bergkristall.

  • Deras känslor. Alltså deras självförtroende, rädslor, blyghet, älska sig själva, tro på sig själv, ilska och arga känslor, osv. Bra kristaller för detta är: Citrin, Rosenkvarts, Grön Aventurin och Blå Bandagat.


2. Hur du kan använda kristaller med ditt barn.


Ett fint sätt att använda kristaller med ditt barn är att skapa en kristallrutin. Jag kommer ge förslag på hur du kan göra en enkel kvällsrutin och en "landa hemma" rutin.


Jag gör vanligtvis båda med min son.


Om du läst tidigare inlägg här, minns du kanske att jag skrivit om hur min son brukade sova väldigt dåligt när han var mindre och vilken skillnad det gjorde när jag placerade kristaller runt om hans säng.


Nu i höstas började han förskoleklass och då började han sova sämre igen.


Jag märkte att han behövde mer möjlighet att varva ner efter skolan och när han fick chansen till det, och möjlighet att släppa alla intryck från skoldagen, hjälpte det resten av kvällen och natten också.


Det var därför jag började med "landa hemma" rutinen. Nu hämtar han själv automatiskt sina kristaller när han kommer hem från skolan och även när han ska sova.