top of page

Lätt Emotionellt Överväldigad? Lugna dina känslor och skapa fokus.

Uppdaterat: 4 okt. 2021


Det kan finnas många olika anledningar till varför vi blir emotionellt överväldigade.


Om du är högkänslig eller lätt blir påverkad av omgivningens och andras energi, är det ännu större chans att känslorna svämmar över ibland (eller ofta).


För mig, hjälpte det enormt att bli medveten om mina känslor, lära mig vad som triggade dem, träna på att ändra mitt tillstånd och lära mig välja en bättre känsla som tjänade mig bättre i stunden.


Vi är alla känslomässigt styrda på ett eller annat sätt eftersom känslor är energi i rörelse.


Det är alltid känslan som kommer först, därefter tankar, tillstånd, beslut och agerande.


Ett exempel på hur en känsla kan triggas omedvetet kan vara att en låt börjar spelas som du hört i en film tidigare. Denna filmen skapade en stark emotionell respons hos dig.


Även om du inte tänker på att låten spelas, kan den agera som en "trigger" och helt plötsligt börjar du uppleva samma emotionella respons.


Din hjärna börjar generalisera. Det vill säga, den plockar fram fler minnen där du hade samma känsla.


Efter en stund har du hamnat i ett tillstånd där olika reaktioner triggas i kroppen på grund av dessa känslor och minnen.


Om du inte är medveten om vad som sker inom dig kan ditt tillstånd påverka dig hela dagen och alla beslut du tar baseras på tillståndet du befinner dig i.


Detta är bara ett exempel för att visa dig hur själva förloppet kan utvecklas inom dig, när du inte är medveten om dina känslor.


Därför är det så viktigt att rensa upp bland alla negativa "triggers" vi samlat på oss genom livet.


Anledningen till att hjärnan generaliserar och "drar upp" fler minnen där du hade samma känsla, är på grund av en överlevnadsfunktion som är förprogrammerad i hjärnan.


Vi minns lättare saker som har en stark emotionell respons kopplad till sig.


Denna programmering handlar om hur livsviktigt det kunde vara för en människa att minnas tidigare händelser som skapat samma känsla. Oftast för att det på något sätt kunde vara ett hot mot vår överlevnad.


Är du högkänslig kan också andras energier ”smitta av sig” på dig.


Det är inte så konstigt som det kanske låter om du tänker att känslor är "energi i rörelse".


Om dina energier påverkas lätt, kan andras energitillstånd påverka ditt och du kan börja "känna vad de känner". Du upplever alltså deras energimässiga tillstånd.


Är du inte medveten om att du är högkänslig, kommer du antagligen tro att känslorna är dina egna.


Men det finns några enkla saker du kan göra för att undvika detta:


  • Du kan stärka ditt energifält och skydda din egen energi så att andras energier inte påverkar dig lika lätt.

  • Du kan också lugna din emotionella respons, genom dina handchakran, när du behöver snabb effekt.

  • Du kan träna på att välja en bättre känsla.


Skydda din energi och stärk ditt energifält


Det bästa och enklaste sättet att göra detta på är att använda kristaller.


För att Skydda din Energi är Svart Turmalin, Rökkvarts och Selenit bra val.


Svart Turmalin agerar som en sköld mot all negativ energi och hindrar den från att nå dig. Den skapar att starkt skydd mot andras negativa energier, hindrar andra från att stjäla din energi, skyddar mot energisträngar och skyddar även mot både elektromagnetisk strålning och wi-fi.


Rökkvarts har en förmåga att omvandla negativ energi till positiv. Den fungerar som ett filter både från andras projicerande energi och även från negativ energi som uppkommer inom dig själv. Så den filtrerar alltså bort negativ energi som redan nått dig, men förvandlar också negativ energi som du själv skapar inom dig.


Selenit är som kristalliserat gudomligt ljus och är en av de mest högfrekventa kristallerna som finns. Den löser upp stagnerad och blockerad energi och ser till att livsenergin flödar fritt. Den har en unik förmåga att föra in mörker i ljuset, rensa tankar och hålla din energi klar & hög. Genom att påverka din energi och höja den, alltså gör den mer positiv, drar du inte lika lätt till dig negativa människor, situationer och händelser.


För att stärka ditt energifält kan du också bära aurastärkande kristaller på dig. Några bra kristaller för detta är Labradorit, Orange Kalcit och Selenit.


Labradorit både stärker och läker aruan samt verkar "sköldande" mot yttre påverkningar. Det är en kristall som stärker dig i din förnyelseprocess så att du kan se bortom dina idéer och begränsningar. Den hjälper dig se nya möjligheter och följa nya vägar. Den lyser med en magisk kraft inifrån sig själv och stöder dig att hämta kraften inifrån dig själv.


Orange Kalcit är en glädjesten som höjer din energi, vilket stärker och läker din aura. När din energi är hög, agerar den som ett filter där ingen negativ energi kan ta sig in. Eftersom den har solens energi är den en kraftfull energihöjare vilket hjälper dig bryta gamla mönster. Den balanserar också det endokrina systemet och hormonbalansen vilket kan hjälpa motverka depression.


Selenit är som kristalliserat gudomligt ljus och är en av de mest högfrekventa kristallerna som finns. Den löser upp stagnerad och blockerad energi och ser till att livsenergin flödar fritt. Den har en unik förmåga att föra in mörker i ljuset, rensa tankarna och hålla din energi klar och hög. Genom att påverka din energi och göra den högre, alltså mer positiv, så drar du inte lika lätt till dig negativa människor, situationer och händelser.


Lugna dina känslor genom dina handchakran


Dina handchakran är en förlängning av hjärtchakrat så bara genom att hålla i några kristaller kan du snabbt jorda och lugna dina känslor och återföra ditt fokus.


Unakit är väldigt balanserande och avslappnande. Den ger förståelse och tolerans både för dig själva och andra vilket hjälper dig att vara närvarande, här och nu. Den balanserar dina känslor och stärker balansen mellan din känslomässiga och andliga aspekt. Den påverkar också din förmåga att se roten till ditt "onda" och stödjer en försiktig inre frigörelse så att personlig och andlig utveckling får utrymme i ditt liv.


Rodonit är en kärlekssten. Den balanserar dina manliga och kvinnliga energier (yin & yang) i kroppen och jordar överväldigande känslor. Hjälper dig att öppna upp för universums kärleksenergi och lyssna till dess möjligheter inom kärlekens område.


Mossagat är en emotionellt stärkande och balanserande kristall som hjälper dig se det positiva och vackra i livet. Den stärker framförallt ett dåligt självförtroende och ger kraft åt positiva aspekter hos personligheten. Mossagaten påminner dig om naturens naturliga cykler, självläkande krafter och eviga vishet.


När du återställt den energimässiga balansen som känslostormen skapat, blir det sedan lättare att medvetet ändra ditt tillstånd genom att välja en bättre känsla.


Träna på att välja en bättre känsla


Jag har två olika sätt jag gör detta på.


Den första är när jag känner att min vibration är låg, men jag inte riktigt kan identifiera vad det är jag känner.


Övning 1. Jag är________.


Det enda du behöver göra är att ta ett djupt andetag in, samtidigt som du säger tyst för dig själv (eller högt) "Jag är...".


Och på utandningen så säger du vad som kommer till dig exempelvis "...Lugn", "...Samlad", "...Kärlek", "...Tålmodig", etc.


Andas in. ”Jag är…”

Andas ut. ”...Lugn”


Andas in. "Jag är..."

Andas ut. "...(Fyll i själv)"


Upprepa tills du känner att ditt negativa tillstånd har brutits.


De dagar jag är extra uppretad över något, börjar jag oftast med att säga precis hur jag känner.


Andas in, "Jag är...".

Andas ut, "...Irriterad", "...Arg", "...Ledsen".


Jag upplever att det är lättare att gå över till hur jag vill känna (t.ex. "...Lugn", "...Samlad", etc...) när jag först fått bekräfta hur jag känner mig just då.


När jag tillåter mig att erkänna känslan jag upplever är det lättare att gå vidare, släppa taget om den känslan och göra utrymme för en känsla som tjänar mig bättre.


Ungefär samma teknik kan användas när du blivit bättre på att identifiera dina känslor och därmed kan välja en ny känsla.


Övning 2. Jag känner_____. Jag väljer_____.


När vi känner oss emotionellt överväldigade vill vi oftast bara känna frid. Så prova med att plocka fram den känslan först.


Exempel.

Jag känner frustration...

... men jag vill känna frid. Jag väljer frid istället.


Jag känner ilska...

... men jag vill känna frid. Jag väljer frid istället.


Jag känner sorg...

... men jag vill känna frid. Jag väljer frid istället.


Jag känner besvikelse...

...men jag vill känna frid. Jag väljer frid istället.


Jag känner _______...

...men jag vill känna frid. Jag väljer frid istället.


Det låter kanske för lätt för att det skulle fungera?


Oftast är de enklaste teknikerna, de allra bästa, eftersom de är lättast att komma ihåg och verkligen använda.


När du upprepar samma ord eller samma känsla om och om igen (ex. frid), kommer den känslan att börja växa inom dig.


Om du vill kan du samtidigt hålla i någon av de kristallerna jag rekommenderade här ovan för att lugna dina känslor med dina handchakran. Då får du dubbel effekt.



 

Kom ihåg att alla känslor försöker berätta något för dig. Ju mer du ignorerar dem eller tränger undan dem, desto intensivare blir dem.


Se på dina känslor som ditt inre guidningssystem som hela tiden visar dig om du är på rätt väg i livet och tillåt dig att "rida ut" den emotionella vågen som skapas så att du drar lärdom från den.


Dina känslor är inget farligt, även om de ibland kan göra ont.


De gör oftast mer ont när du ignorerar dem, än när du faktiskt tillåter dig att känna dem, även om vi ofta tror det skulle vara tvärtom.


Blessings,


Angelica



 

Vill du lära dig mer om hur kristaller kan hjälpa ditt välmående och personliga utveckling?

I min Introduktionskurs till Kristaller får du lära dig allt du behöver för att börja använda kristaller för healing, personlig utveckling och manifestering.


Detta är en komplett grundkurs där du inte behöver några förkunskaper.


Kursen är helt på distans och kan göras i din egen takt.


356 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page