top of page

Rädsla eller Intuition?

Uppdaterat: 20 okt. 2022


"Anything really worth doing in our lives will always have some fear attached to it".

En väldigt vanlig fråga jag får är: ”Hur vet jag skillnaden på min Rädsla och Intuition?”


Detta kan vara lite klurigt ibland, men det finns några enkla knep för att skilja dem åt och jag ska beskriva några för dig, här nedan.


Som alltid, så vill jag rekommendera dig att observera hur just din rädsla och intuition visar sig, eftersom det kan vara både små och stora skillnader från person till person.


Men här har du lite vägledning för att veta vad du ska hålla utkik efter.


Rädsla


Rädsla kommer från tankarna, den kan upplevas som ett virrvarr av tankar där det känns svårt att skilja den ena tanken, från den andra.


Ofta "låter" rädslan som dig själv, fast med snabbare och högre tonläge.


Rädslan försöker alltid ”övertyga” dig och ger dig massor med ”exempel” som den oftast drar från det förflutna...


”Minns du när du provade detta och det blev katastrof?” eller ”När du gjorde något liknande sist så skrattade alla åt dig”, och så vidare.


...och hittar den inga exempel där, så är den kreativ nog att skapa egna påhittade scenarion för att övertyga dig.


”Tänk om du gör så här och detta händer!?”


Rädslan använder gärna din fantasi och kreativitet emot dig, om det tjänar den.

 

"Rädsla och kreativitet föddes i samma livmoder. Den ena kommer nästan alltid med den andra. Allt som är kreativt är något rädslan inte upplevt innan och just därför dyker den upp. Det är något som den inte känner till, alltså något som möjligtvis kan "hota" din överlevnad på något sätt.


Rädslan måste få lov att ”åka med i bilen”, men den får sitta i baksätet. Den får inte köra, inte läsa kartan, inte välja var du ska stanna och den får inte heller välja vad du ska lyssna på i bilen. Men den måste få tillåtas att åka med.


Att vara orädd och modig är inte samma sak. Om du är orädd så saknar du rädsla helt och då kommer du göra dumma saker och ta dumma beslut. Att vara modig är att fortsätta köra, även om rädslan sitter med i baksätet."


~ Elizabeth Gilbert, Big Magic

 

Rädsla får dig ofta att känna dig ostadig, osäker eller tveksam.


Det är en tung känsla. Varenda gång du möter din rädsla och tar dig förbi den, så överkommer du ett inre hinder och du ökar takten på din livsväg. Det är som att du släpper lite av din tyngd och du kan gå fortare, springa snabbare och lättare.


Men med rädsla följer också en hel del visdom, eftersom rädslan visar dig när du är på gränsen mellan något gammalt och något nytt, när du är på väg ut ur din bekväma "zon".


När du känner att din kreativitet drar dig mot något och du känner glädje inför det kreativa, men samtidigt en rädsla, så handlar det ofta om denna bekvämhetzon du är på väg ut ur.


Jag har upplevt att det är bra att föra en konversation med min rädsla. Jag tackar den för att den dyker upp och för att allt den egentligen vill, är att hålla mig vid liv. Jag försäkrar den sedan om att jag vet vad jag håller på med och att jag låter min högre intuition leda vägen.


När du upplever rädsla inför något kan det vara bra att skriva ner tankar och känslor som kommer upp. På det viset kommer du lära känna signalerna och lättare se skillnaden på rädslan och intuitionen.Intuition


Intuition känns i hjärtat eller solarplexus (magen). Det är ett inre "vetande" istället för en blandning av tankar och känslor. Den för inte samma höga, snabba språk som rädslan, utan den är lägre, lugnare, stadigare och tryggare.


Det är ett "starkt vetande" utan förklaringar eller exempel.


Intuitionen försöker aldrig övertyga. Du hör kanske bara ett starkt -Nej, och sen inget mer.


Vad är intuition då?


Intuition är meddelanden från källan, ditt högre jag eller dina änglar och guidar.


Det är en kommunikation från något högre än dig själv och den kommer alltid med en känsla av kärlek, trygghet och tillit.


Den får dig alltid att känna dig upplyft eller ”lätt” både om det drar dig mot något eller från något.


Den kommer ofta med korta meddelanden, ofta det första som dyker upp för dig.

Du kan lära dig känna skillnad på hur din kropp reagerar när det handlar om rädsla eller intuition. Din kropp är din "mottagare" och det är alltid bra att lägga märke till hur den beter sig.


När min intuition drar mig mot något, är det som om en blomma öppnar sig i full blom och vänder sig mot solen. När den drar mig från något så stängs blomman och vänder sig bort.Om du tycker det är svårt att ändå känna skillnaden när du är mitt uppe i något och behöver ta ett beslut, kan du göra så här:


 • Stanna upp. Ta några djupa andetag och placera handen mot ditt hjärta.

 • Känn beröringen från handen mot ditt hjärtcenter och fokusera på känslan av din hand där.

 • Känn att du är trygg och guidad. Känn att du är precis där du ska vara eftersom det är där du är. Att allt händer precis när det ska hända och i rätt ordning. Du är hållen och gudomligt guidad.

 • Håll hela tiden fokus på känslan av beröringen av din hand mot ditt hjärtcenter.

 • Nu. Hur känns det nu? Vad känner du att du blir vägledd till av din intuition nu?


 

Jag hoppas du med hjälp av detta inlägget fått en större förståelse för vilken guidning du ska följa.


Fortsätt ha tillit till dina egna förmågor och din livsväg. Du är här för att sprida ditt ljus och dina gåvor på ditt eget unika sätt. Låt inte rädslan stå i vägen för dig själv.


Blessings,


Angelica 

Vill du lära dig mer om hur du lyssnar på din inre guidning?


I Youphoria Sisterhood får du utforska olika metoder och tekniker för att lära dig hur du lyssnar på din inre röst.


Du får tillgång till över 40 olika kurser i personlig & själslig utveckling som hjälper dig att:

 • Få klarhet om ditt soul purpose.

 • Utveckla din själs unika gåvor.

 • Fördjupa din inre vägledning.

 • Lösa upp inre blockeringar.

 • Lära känna dina guider & änglar.

 • Manifestera dina drömmar.


298 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page