top of page

Vad händer när ett Chakra är blockerat?

Uppdaterat: 4 okt. 2021


Du har säkert hört eller läst om de 7 chakrana. Man pratar ofta om dessa i meditation, healing och yoga.


Om du känt dig förvirrad över vad chakran är, gör eller hur de påverkar dig i ditt liv, så hoppas jag att jag ska kunna ge dig lite mer klarhet här.


I min åsikt behöver du inte vara någon expert för att arbeta med dina chakran. Det är något alla kan göra och genom att få förståelse för hur de fungerar och påverkar dig så kan du förbättra ditt liv på många olika sätt.


Vad är ett chakra?


Varje enskilt chakra är ett starkt energicenter och vibrerar på sin egen unika frekvens.


Chakra betyder ”snurrande hjul” och de 7 huvudchakrana i kroppen är de som börjar vid slutet av din ryggrad och slutar vid kronan av ditt huvud.


Dessa 7 chakran påverkar allt i din kropp. De påverkar också dina känslor och ditt immunförsvar.


Chakrats funktion är att distribuera livsenergin (chi, prana, shakti etc.) i kroppen.


När alla chakran är i balans så flödar livsenergin fritt och kropp, sinne och själ är i ett optimalt tillstånd för att hålla sig frisk och kunna läka sig själv.Vad händer då när ett chakra är blockerat?


En blockering är en sorts obalans av energin i chakrat, men en obalans kan egentligen visa sig på 3 olika sätt:

  • Det kan vara blockerat. Oftast betyder det att det inte är något energiflöde i detta chakrat eller att chakrat är nedstängt.

  • Det kan vara i överbalans. Detta betyder att energifrekvensen är högre än vad som är optimalt för detta chakrat. Allt som det chakrat står för och påverkar hos dig blir då oftast överdrivet eller förstorat.

  • Det kan vara i underbalans. Detta betyder att energifrekvensen är lägre än vad som är optimalt för detta chakrat. Allt som det chakrat står för och påverkar blir då oftast slött, trött eller apatiskt.


Om ett chakra blockeras eller hamnar i obalans, kan detta påverka både ditt fysiska och psykiska välmående.


Om du tänker på chakrasystemet som rören i ditt hus.


Om det blir ett blockage, eller rören börjar läcka, så påverkar det inte bara vattnet som kommer ut ur din kran, det påverkar även andra saker runtomkring.


Håller blockeringen i sig under en längre period, så kan du föreställa dig vilka skador detta så småningom skulle orsaka i ditt hus.


Våra chakran fungerar på ungefär samma sätt.


När du regelbundet gör något för att hålla dina chakran i balans så kan små obalanser eller blockeringar snabbt korrigeras innan de hinner utvecklas till något värre.


 

Vill du veta mer om dina chakran?


I denna GRATIS nerladdningsbara PDF:n får du en större överblick av de 7 olika huvudchakrana, vilket chakra som sitter var och vilken funktion det chakrat har.


Du får också förslag på hur du kan upptäcka om ett chakra är blockerat.


Klicka på bilden för att ladda ner guiden.


Vill du lära dig balansera dina chakran med kristaller?


Det allra lättaste och mest effektiva sättet att balansera dina chakran själv, är med hjälp av kristaller.


Kristallerna gör hela jobbet åt dig.


De balanserar överbalanser, underbalanser, blockeringar och renar samtidigt från negativa energier.


Det finns många sätt att balansera dina chakran med hjälp av meditation och visualisering, men det jag upplevt är att om det finns en större obalans så är det ofta svårt att får rätt på energierna på det sättet.


Använder du kristaller behöver du aldrig tänka på eller oroa dig för vilken sorts obalans som finns eftersom kristallerna "stämmer rätt energierna" oavsett vad.


Chakrabalansering med kristaller är den absolut bästa och snabbaste metoden jag vet och som jag använder både på mina klienter och mig själv.


Klicka här för att läsa mer om hur du kan lära dig att balansera dina egna chakran med kristaller!

1 083 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page