10 Saker som Dränerar din Energi

Uppdaterat: 20 okt.När jag ger vägledning eller coachning ser jag ofta en saker som upprepar sig och orsakar energiläckage hos mina kunder - helt i onödan. Det är ofta vanor och beteende som vi är omedvetna om, men som ger enorm förbättring i våra energinivåer när vi förändrar dem.


Jag tror inte det finns någon som aldrig, vid något tillfälle, gjort en av dessa tio exempel här nedan.


Jag har själv en tendens att göra saker jag inte vill göra och kan ofta komma på mig själv att oroa mig för saker som inte hänt än. Men jag har blivit mycket bättre på att bli medveten om när detta händer och kan då snabbt "bryta mönstret" så jag inte tömmer mig på energi i onödan.


Jag har med andra ord blivit snabbare på att "täppa igen" hålen som läcker energi och jag hoppas att dessa exempel ska kunna hjälpa dig med detta också.

 

1. Att Klaga


När du klagar börjar din hjärna se på saker och händelser i livet som att det händer mot dig och inte för dig.


Din kropp börjar producera mer av stresshormonet kortisol och försätter dig i ett tillstånd av kamp & flykt.


Kortisol påverkar också den delen av hjärnan som tar beslut och som sammankopplar lösningar till problem. Detta kan upplevas som frustrerande och det dränerar dig också på energi eftersom din hjärna får arbeta mycket hårdare för att kunna fungera normalt.


Vad du kan göra istället:


  1. Vänd på det du klagar på och fråga dig själv - Vad vill jag istället?

  2. Är det du klagar på något som du har möjlighet att förändra?

  3. Om du kan förändra eller göra något åt det - Vad är det första steget du kan ta just nu för att göra det lite bättre?


Om det känns svårt att komma på en lösning kan du prova att först öva på att vara tacksam. När du börjar tänka på saker du är tacksam för, så försätter du dig snabbt i ett positivt tillstånd och det är alltid lättare att göra saker från ett positivt tillstånd än från ett negativt.