10 Saker som Dränerar din Energi

Uppdaterat: 19 nov. 2019När jag ger vägledning eller coachning så ser jag ofta en del saker som upprepar sig och som orsakar energiläckage hos mina kunder - helt i onödan. Detta är ofta vanor och beteende som vi är omedvetna om, men som ger enorm förbättring i våra energinivåer när vi förändrar dem.


Det finns ingen som är perfekt och jag tror inte att det finns någon som aldrig, vid något tillfälle, upptäcker att de gör en av dessa tio exemplen här nedan.


Jag har själv en tendens att göra saker jag inte vill göra och kan ofta komma på mig själv att oroa mig för saker som inte hänt än. Men jag har blivit mycket bättre på att bli medveten om när detta händer och jag kan då snabbt bryta det mönstret så att jag inte tömmer mig på för mycket energi i onödan.


Jag har med andra ord blivit snabbare på att "täppa igen" det hålet som läcker energin och jag hoppas att dessa exemplen också ska kunna hjälpa dig med detta.

 

1. Att Klaga


När du klagar börjar din hjärna se på saker och händelser i livet som att det händer mot dig och inte för dig.


Din kropp börjar producera mer av stresshormonet kortisol och försätter dig i ett tillstånd av kamp & flykt.


Kortisol påverkar också den delen av hjärnan som tar beslut och som sammankopplar lösningar till problem. Detta kan upplevas som frustrerande och det dränerar dig också på energi eftersom din hjärna får arbeta mycket hårdare för att kunna fungera normalt.


Vad du kan göra istället:


  1. Vänd på det du klagar på och fråga dig själv - Vad vill jag istället?

  2. Är det du klagar på något som du har möjlighet att förändra?

  3. Om du kan förändra eller göra något åt det - Vad är det första steget du kan ta just nu för att göra det lite bättre?


Om det känns svårt att komma på en lösning kan du prova att först öva på att vara tacksam. När du börjar tänka på saker du är tacksam för, så försätter du dig snabbt i ett positivt tillstånd och det är alltid lättare att göra saker från ett positivt tillstånd än från ett negativt.