top of page

3 Olika Sätt Du Hindrar Negativ Energi Från Att Nå Dig

Uppdaterat: 26 okt. 2022


Negativ energi kan få dig att känna dig tömd och nedstämd. Ofta upptäcker du inte att du utsatts för negativ energi förrän du redan känner av effekterna från den.


Det bästa är om du kan undvika negativa människor, situationer och tankar. Men som du säkert redan upplevt, är det oftast inte möjligt. Det bästa du kan göra då är att vara förberedd.


Med dessa tips kan du inte bara hindra negativ energi från att nå dig, utan du kan också använda dem för att bli av med negativ energi som redan påverkat dig.


Men först behöver du få en överblick om var negativ energi kan komma från.

  1. Den kan komma från människor runt omkring dig.

  2. Den kan komma från skadlig strålning.

  3. Den kan komma från dig själv, genom dina tankar, föreställningar och reaktioner.

 

1. Negativ energi från andra människor.


Denna sortens energi kommer på tre olika sätt.

  • Negativ energi projiceras medvetet mot dig. Alltså andra utsätter dig för något, så som negativa kommentarer, mobbing, kränkning etc.

  • Negativ utstrålning smittar av sig på dig. Detta är typiskt vanligt för dem som är extra känsliga för andras energier, så som empater och högkänsliga människor.

  • Energi stjäls från dig genom energisträngar. Detta kan hända vem som helst och händer oftast utan att du inser det. Det händer när andra inte vill släppa taget om dig, de älskar den energin du utstrålar eller så vill de helt enkelt ”hålla kvar kontakten” med dig i sitt energifält. Energisträngar kan skapas och sitta kvar i många, många år om de inte avlägsnas.2. Negativ energi från skadlig strålning

Detta är den sortens energi som kommer från elektromagnetisk strålning, wi-fi och liknande.3. Negativ energi från dig själv.

När du har negativa tankar om dig själv, andra, händelser eller situationer så skapas det negativ energi i din kropp.


Denna energin börjar oftast i ett av dina chakran och sprider sig sedan till andra chakran i kroppen och därefter vidare ut i ditt energifält/ aura.


När negativa tankar blir en vana så förvandlas de ofta till negativa föreställningar. Detta betyder att du har en förväntning om negativitet i vissa situationer eller av vissa människor. Detta påverkar i sin tur hur du börjar reagera på din omgivning och eftersom du redan har en hårt satt negativ föreställning, så bekräftar du lättare din förväntning om det negativa eftersom din hjärna letar efter bekräftelse på de du tror starkt på.


Så det blir en ond cirkel av negativitet som bara växer och växer.


Hur kan du då skydda dig mot negativ energi?


Här är tre exempel:


#1 Ljusbubblan

Detta är en enkel men väldigt effektiv teknik du kan använda för att skydda dig mot negativ energi från andra människor. Du har säkert hört talas om den tidigare.


Du visualiserar helt enkelt en bubbla av ljus runtomkring dig.


Denna tekniken används inom många terapier och du kan lätt använda dig av den eftersom du inte behöver något fysiskt med dig, du behöver bara ditt inre seende.


Om du är medlem i Youphoria Sisterhood finns det en vägledd meditation i kursen om att "Skydda din Energi", som hjälper dig att skapa detta energimässiga skydd.#2 Använda Kristaller

Detta är det lättaste och mest effektiva sättet att skydda dig mot negativ energi.


Genom att använda dig av kristaller så kan du skydda dig mot alla ovanstående sätt som negativ energi kan nå dig på genom att bara bära dessa på dig varje dag.


Jag rekommenderar en kombination av tre olika kristaller för detta (Svart Turmalin + Rökkvarts + Selenit) och jag ska förklara varför.


Svart Turmalin agerar som en sköld mot all negativ energi och hindrar den från att nå dig. Den skapar att starkt skydd mot andras negativa energier, hindrar andra från att stjäla din energi, skyddar mot energisträngar och skyddar även mot både elektromagnetisk strålning och wi-fi.


Rökkvarts har en förmåga att omvandla negativ energi till positiv. Den fungerar som ett filter både från andras projicerande energi och även från negativ energi som uppkommer inom dig själv. Så den filtrerar alltså bort negativ energi som redan nått dig och den förvandlar negativ energi som du själv skapar inom dig.


Selenit är som kristalliserat gudomligt ljus och är en av de mest högfrekventa kristallerna som finns. Den löser upp stagnerad och blockerad energi och ser till att livsenergin flödar fritt. Den har en unik förmåga att föra in mörker i ljuset, rensa tankarna och hålla din energi klar och hög. Genom att påverka din energi och göra den högre, alltså mer positiv, så drar du inte lika lätt till dig negativa människor, situationer och händelser.


Kristallpaket för att ta bort negativ energi

Tillsammans skyddar, rensar, filtrerar och förebygger dessa tre kristaller negativ energi från att nå dig på alla sätt.


Du kan även placera ut dessa kristaller i på olika sätt i ditt hem för att få samma effekt eller lägga dem under kudden när du sover.


Jag beskriver fler kristallkombinationer och hur du använder dem i min Introduktionskurs till Kristaller.
#3 Stärk din aura

Din aura är ditt första skydd från negativ energi som kommer utifrån.


Auran är ett energifält som agerar likt en energisköld. Genom att stärka detta energifält kan du hindra negativ energi från att påverka dig.


Du kan göra detta på många sätt men jag ska ge dig exempel på mina två favoriter. Om du är medlem i Youphoria Sisterhood finns det en bra övning för att lösa upp negativ energi i kroppen och auran i delen som heter "Skapa Själsutrymme".

  • Rena din aura varje dag Som jag skrev ovan så kan negativ energi både komma utifrån men även inne från dig själv och i båda fallen så fastnar denna energin så småningom i din aura och försvagar den. Genom att rena din aura varje dag så håller du den stark och hjälper den att läkas. Du kan rena din aura med rökelse så som salvia eller palo santo eller så kan du rena din aura genom visualisering, t.ex. med vitt ljus eller när du står i duschen. I ett av mina andra inlägg "Energirening med Selenit" beskriver jag också hur du kan rena din aura med hjälp av en Selenitstav.

  • Höj din energi Det andra du kan göra för att stärka din aura är att höja din energi. Du kan göra detta genom att bära högfrekventa kristaller på dig som jag beskrev tidigare, men du kan också göra det genom att affirmera. Denna tekniken använder jag när jag märker att jag är i ett negativt tillstånd och när negativa tankar lätt kommer upp. Jag andas in och tänker för mig själv: ”Jag är…” Jag andas ut och lägger till det första som kommer upp: ”…lugn”. Andas in: ”Jag är…” Andas ut: ”…kärlek”. Andas in: ”Jag är…” Andas ut: ”…trygg”. Och så vidare. Detta förändrar snabbt ditt tillstånd, höjer din energi och stärker samtidigt ditt energifält.


Jag hoppas att dessa tre knep kan hjälpa dig att hålla negativa energier borta på alla sätt.


 

Vill du lära dig skydda din energi?

3 257 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page