top of page

Vad är Energisträngar & Hur påverkar de dig?

Uppdaterat: 20 okt. 2022


Enkelt förklarat så är en energisträng: En energimässig sammankoppling med en annan person.


Denna sammankoppling både skickar och tar emot information och energi. Det sägs också att alla emotionella och energimässiga ”minnen” från en relation sparas i denna energisträngen.


Energisträngar ”kopplas” oftast mellan de olika chakrana i kroppen eller vid den så kallade ”ömma punkten” som sitter på sidan av kroppen, en bit under armhålan.


Vi skapar omedvetet dessa energiband med andra människor helt naturligt i alla våra relationer. Det är så vi lär känna andra väldigt snabbt, beroende på hur öppna vi är. Särskilt i romantiska sammanhang växer sig dessa energisträngar eller band snabbt starka.


Energisträngar har förmågan att utväxla högfrekvent information, vilket kan förklara varför du kanske ofta kan känna och veta intuitivt vad någon du älskar mycket, tänker och känner.


Även i dåliga relationer skapas det energisträngar och det är ofta så du snabbt kan känna att någon inte är bra för dig. En ohälsosam energisträng gör ofta att du känner dig kontrollerad eller dränerad på energi.


Vissa energisträngar stannar kvar, växer sig starkare och både ger och tar energi på lika villkor. Andra kan skapas utan vår tillåtelse och det är dessa som dränerar oss på energi och som kan fortsätta göra detta under väldigt långa perioder.


Eftersom energisträngar inte är bundna till vår fysiska kropp (utan till vår energikropp) så fortsätter dessa att utbyta information oavsett avstånd och kan sitta kvar även efter att någon har gått vidare till "andra sidan".


När du träffar någon från din själsfamilj eller någon som du spenderat tidigare liv med, kan ni därför ha kvar energimässiga band från detta tidigare liv.


Vad är skillnaden mellan positiva och negativa energisträngar?Positiva energisträngar


1. Energisträngar som skapas på lika villkor mellan samma chakran hos båda parter och både ger och tar energi i ett harmoniskt flöde.


I en hälsosam relation skapas hälsosamma energiband mellan de olika chakrana där energiutbytet ger lika mycket som det tar.


Dessa strängar blir då ett kraftigt band till den andra personen och gör att ni ger och tar information från varandra om hur ni mår, vad ni känner, vad ni behöver och hur er relation fungerar.


2. Energisträngar som skapas kortsiktigt mellan olika chakra för att tillfälligt hjälpa någon.


I perioder kan du behöva ”låna” energi från någon som älskar och bryr sig om dig. Eller så erbjuder du din energi till någon annan när de har de svårt.


Jag ska ge ett exempel så det blir lättare att förstå.


Låt oss säga att din bästa väns mamma har gått bort och din vän befinner sig i djup sorg.

Tittar man energimässigt på vad som händer så kan en sån händelse påverka energin i tre olika chakran i kroppen.


 • Hjärtchakrat, eftersom känslorna sitter här och sorg är en stark känsla.

 • Solarplexus eftersom ens ”Jag” sitter här och när någon så nära försvinner, så kan man börja ifrågasätta vem man själv är, när denna personen inte längre finns.

 • Baschakrat eftersom ens grundtrygghet sitter här. Ens fysiska överlevnad och ens mamma (om man har en bra relation såklart) tillhör en stor del av ens grundtrygghet i livet.


Så det du omedvetet gör för din vän är att du skapar extra energisträngar från ditt hjärtchakra till dessa tre chakran hos din vän och ”fyller på” med din energi och kärlek för att balansera ut obalansen hon har.


 1. Din kärleksfulla energipåfyllnad gör då att din vän känner sig älskad och hållen, vilket gör sorgen lite lättare att bära.

 2. Du stärker din väns ”jag-känsla” så hon känner sig stark nog att kunna vara sin egen person.

 3. Du stärker hennes grundtrygghet så hon känner sig trygg och omhändertagen.


Du stödjer alltså din vän energimässigt under denna sorgeperioden och i en bra relation, skulle din vän göra samma sak för dig, eftersom ni har energiband på lika villkor. När sorgeperioden sedan lättar så kommer din vän inte längre behöva dessa extra energiband och de kommer naturligt att försvinna.Negativa energisträngar


1. Energisträngar som skapas utan din tillåtelse


Du har säkert varit med om den sortens energitjuv som fortsätter dränera dig på energi och bara tanken på denna personen får dig att känna dig trött och utmattad.


Dessa energisträngar skapas när någon ankrar sig fast i din energi och vägrar släppa taget. Oftast sker detta för att du fått någon att må väldigt bra och de vill fortsätta att må bra. Har de då inte lärt sig att må bra på egen hand, så ser de dig som ”källan” till deras må-bra-känsla och ”suger sig fast” i din energi.


Band som dessa kan också uppstå i negativa relationer där du frivilligt öppnat upp din energi för andra. Alltså du har velat skapa hälsosamma energisträngar men andra har utnyttjat detta till sin fördel och skapat band där de "tankar" din energi för att stärka sig själva.


2. Energisträngar som skapats kortsiktigt för att hjälpa någon men som ankras kvar av den ena personen.


Tittar du på exemplet ovan från ”positiva band som skapats för att kortsiktigt hjälpa någon”, ser du att jag gav exempel på hur du frivilligt kan ”stärka” någon. I det exemplet skapades kortsiktiga band från ditt hjärtchakra till din väns hjärtchakra, solarplexus och baschakra.


Låt oss ta detta exemplet och säga att din vän sedan inte riktigt vill ”släppa taget”.


Sorgen har lättat lite, så energisträngen till hjärtat försvinner naturligt efter ett tag. Hennes grundtrygghet har också balanserats så bandet till baschakrat försvinner också naturligt.

Men, hon är fortfarande inte helt säker på vem hon är nu när hennes mamma inte längre lever. Det hon vet att hon är din bästa vän och det stärker hennes Jag-känsla, därför hon ankrar hon omedvetet fast detta energibandet och fortsätter ta av din energi.


Detta blir ett problem efter ett tag eftersom hon blir beroende av din energi för sin självkänsla och självförtroende. Samtidigt känner du dig dränerad eftersom hon tömmer din energi.


3. Energisträngar som en gång varit positiva (och på lika villkor) men som hindrar dig från att gå vidare.


Dessa band ”håller” all energi från ett tidigare förhållande och ibland kan det vara svårt att släppa taget om den energin som existerat mellan er.


Energiutbytet har avslutats men bandet är inte klippt, så du håller kvar all den energin som lagrats i bandet. Men egentligen är detta bara skuggan av vad som en gång var och kan hindra dig från att gå vidare och skapa nya band med någon annan.


Om du ofta känner dig ”dragen” tillbaka till ett ohälsosamt förhållande så kan detta vara anledningen. Även om (när du tänker tillbaka) du inte tyckte er relation var ohälsosam, så finns det en anledning till att relationen avslutades.


Hade den varit bra för dig, hade relationen fortfarande funnits kvar.


4. Energisträngar till någon som avlidit.


Undantaget kan vara när du förlorar någon du var i en bra relation med. Personen lever inte längre men bandet finns kvar eftersom det inte är bundet till den fysiska kroppen.


Om du har svårt att gå vidare efter du förlorat någon, fast att det gått väldigt lång tid och fast du har försökt, så kan det vara en energisträng som hindrar dig från att släppa taget och gå vidare.


Det kan kännas skrämmande att kapa energiband i en sådan situation men sanningen är att allt det fina, underbara som du delat med denna personen, alltid kommer finnas kvar. Det ända du släpper taget om är det som inte längre tjänar ditt högsta bästa.Detta kan vara bra att veta innan du kapar negativa energisträngar.


När du kapar negativa band med någon så kan du känna en lättnads- och frihetskänsla.

Personen som ”livnärt” sig på detta energibandet kan å andra sidan känna sig vilsen och förvirrad. Denna personen kan då koppla dessa känslorna av förvirring och vilsenhet till dig och bli arg. Som om du gjort dem illa, fast du inte gjort något. 

Jag hoppas du fått lite mer förståelse för vad energisträngar är och hur de kan påverka dig. Kanske kan du känna igen dig i någon av ovanstående beskrivningar?


Vill du lära dig mer om Energisträngar och hur du kapar dem?


I kursen om Energisträngar i Youphoria Sisterhood får du:

 • Utforska var energisträngar kommer från

 • Var de sitter

 • Hur de påverkar dig

 • Hur du kapar dem

 • Hur du hindrar dem från att komma tillbaka 

Detta inlägget är det tredje (i en serie av tre), som handlar om "Hur Du Skyddar Dig Mot Negativa Energier".
920 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page