top of page

Hur använder man kristaller?

Uppdaterat: 13 feb. 2023


Hur använder man kristaller?

En av de vanligaste frågorna jag brukar få om kristaller är: Hur använder man kristaller?


Svaret på den frågan är att det beror på vad man vill ha ut av deras energier. För det finns egentligen ingen gräns för hur många olika sätt man kan använda kristaller på.


Man kan använda dem på väldigt enkla sätt som inte kräver att man har särskilt mycket kunskap om kristallerna och ändå dra fördel av deras fantastiska egenskaper. Eller så kan man använda sig av mer avancerade kristalltekniker där man medvetet kan rikta energierna kristallerna har för t.ex. healing eller manifestering.


Jag använder själv kristaller inom de flesta områden i mitt liv (både för mig själv och min familj) och har även förmånen att utbilda andra om kristallers fantastiska egenskaper och jag kommer därför hela tiden på nya och kreativa sätt att använda dem på.


Det jag älskar mest med att använda kristaller är att de konstant överraskar mig med att låsa upp nya sidor hos mig själv efterhand som jag utvecklas. Energisamarbetet med mina kristaller är som en lång vänskap som fortsätter att utvecklas och bli djupare.


Här är 6 olika förslag på hur du kan använda dig av kristaller:

Bära kristaller på sig, Hur använder man kristaller?

1. Bära kristaller


Det vanligaste sättet att använda kristaller för många är genom att helt enkelt bära dem med sig eller på sig. T.ex. i fickan, i bh:n eller handväskan.


Detta är ett jättebra och väldigt enkelt sätt att använda kristaller på för att arbeta med kristallernas energier över en längre period.


Det bästa med detta är att du inte medvetet behöver tänka på något förutom att välja rätt kristaller för det du behöver hjälp med. Kristallerna arbetar automatiskt med dina energier så länge de befinner sig i ditt energifält. Glöm bara inte rena dem med jämna mellanrum, ca en gång i veckan är en bra vana.


Bär kristaller på dig för att:

  1. Arbeta vidare med särskilda kristallers energier efter en kristallhealing. T.ex. för att stärka ett särskilt chakra, stärka din aura eller ankra healingen som skett.

  2. För att förstärka egenskaper hos dig själv som du känner att du behöver hjälp med. T.ex. stärka självförtroende, självkärlek, öka positivitet, hoppfullhet, förbättra kommunikation, osv.

  3. För att förminska eller rensa bort negativa egenskaper eller energier hos dig själv som på något sätt hindrar eller blockerar dig. T.ex. negativt självprat, negativt tänkande, negativa känslor, negativa vanor, skydda din energi, osv.

TIPS! Ta hjälp av en Diplomerad *YHA Kristallhealer för att få veta vilka kristaller du behöver för dina unika behov. Du kan även få vägledning om hur du använder kristallerna för att få bästa effekt. Du hittar diplomerade *YHA Kristallhealers här.


*YHA = Youphoria Healer Academy


Kristallövning, Hur använder man kristaller?

2. Kristallövning


Om du vill få ut mer av kristallernas energier (än du får genom att bara bära dem på dig), kan du använda dig av en särskild kristallövning.


Detta är väldigt kraftfulla energiövningar där du använder utvalda kristaller på särskilda sätt för att uppnå en speciell effekt av den valda kristallens energi och egenskap. Du kan också använda kristaller tillsammans med andra energitekniker/metoder för att uppnå en kombinerad effekt.


Det bästa med detta är att du får kristallernas energier direkt mot särskilda energipunkter på kroppen (ex. chakran eller meridianer) eller direkt i auran.


Använd kristalltekniker/övningar för att: Rena eller stimulera energierna i dina chakran, för att rena din aura, samla ihop och jorda dina energier, lösa upp energiblockeringar, uppnå djup avslappning, osv.


TIPS! Jag lär ut många kristallövningar och tekniker i mitt medlemskap Youphoria Sisterhood som är för din personliga och själsliga utveckling.


Kristallutlägg, Kristallhealing. Hur använder man kristaller?

3. Kristallutlägg


Ett kristallutlägg innebär att du placerar särskilt utvalda kristaller på eller runtomkring kroppen för att uppnå en healande effekt – t.ex. chakrabalansering, jordning, stresslindring, sorgbearbetning, känslohantering, avslappning, osv.


Alla dessa sorters helande inriktningar samlas under namnet Kristallhealing.


Detta är det snabbaste och effektivaste sättet att använda kristaller för healing eftersom man arbetar direkt i energifältet och kring de aktuella energiområdena.


Det bästa med att använda kristaller för healing är att kristallerna gör jobbet åt dig och att du kan få healing på djupare nivå (än det du kanske tror att du behöver healing för) eftersom kristallerna automatiskt går in och arbetar med energierna på flera olika plan.


Du kan göra vissa enklare utlägg på dig själv för att stimulera energierna i energifältet eller i dina chakran men om du vill ha en djupgående kristallhealing kan du ta hjälp av en Diplomerad *YHA Kristallhealer där du först får dina energier avlästa så du kan få kristallutlägget unikt anpassat efter dina obalanser.


TIPS! Ett enkelt kristallutlägg du kan göra på dig själv är för allmän stresslindring. Ladda ner en mall för hur du gör detta kristallutlägget här.


*YHA = Youphoria Healer Academy


Kristallnät, Hur använder man kristaller?

4. Kristallnät


Kristallnät är en sammansättning av kristaller, som placeras i ett speciellt mönster och aktiveras med en särskild intention eller energi, för att sedan stå och sända ut denna energin dygnet runt.


Det fantastiska med kristallnät är att de skapar en unik blandning av kristallernas energier där varje kristall "filtrerar" och skickar energin vidare till nästa kristall i mönstret.


När energin färdats genom alla kristaller har den fått med sig alla egenskaper och skapat en helt ny energi. Kombinationen av kristallenergier på detta sätt gör att energierna arbetar tillsammans som ett lag.


Att använda kristaller på detta sätt är jättebra för all sorts manifestering, för att skapa unika energivibrationer i olika rum, för att sända healing på distans, skydda mot negativa energier och människor, hjälpa din personliga utveckling, sova bättre, stressa mindre och mycket mer.


TIPS! Ett kristallnät alla borde ha, är för att ta bort negativ energi. Ladda ner en färdig kristallnäts-mall för att ta bort negativ energi här.


Kristallvatten, Hur använder man kristaller?

5. Kristallvatten


Kristallvatten är vatten som laddats med kristallers unika energier och egenskaper. Detta vatten kan man sedan dricka för att få en särskild effekt eller healing.


Detta är ett jättebra sätt att arbeta med kristallers energier över en längre tid eftersom vattnet stannar i kroppen länge och därför ger en annorlunda invärtes resonans.


Du kan också använda kristallvatten på många andra kreativa sätt än att bara dricka det, t.ex. för att vattna dina växter, lägga dem i badkaret när du badar, skapa aurasprayer, ladda dina ansiktsprodukter, osv.


Det är ett väldigt kreativt sätt att använda kristaller på, men tänk på att inte alla kristaller bör komma i kontakt med vatten och att det därför alltid är säkrast att använda det som kallas för den indirekta metoden när du skapar kristallvatten.


TIPS! I mitt medlemskap Youphoria Sisterhood får du lära dig hur du skapar kristallvatten och får även flera färdiga kristallvatten-recept som du kan börja använda direkt. Läs mer om Youphoria Sisterhood här. Redan är medlem? Klicka här för att komma direkt till kursen.


Kristallplaceringar, Hur använder man kristaller?

6. Kristallplaceringar


Kristaller kan placeras i olika rum för att skapa en speciell energifrekvens i rummet.


Det kan t.ex. vara för att hålla energierna rena, stänga ute negativa energier, skapa en rogivande atmosfär eller för att öka ditt fokus. De är dessutom väldigt vackra prydnader.


Det viktigaste att tänka på när du placerar ut kristaller i ett rum är vilken intention du har med kristallerna, alltså vilken sorts energi du vill att kristallerna ska skapa i rummet.


Placerar du t.ex. kristaller i sovrummet ska de helst vara kristaller som är lugnande och rogivande och inte kristaller som väcker din energi och håller dig vaken.


Du kan placera kristallerna en och en, i olika kombinationer och mönster eller som hela kristallnät.


Jag skrev nyligen en artikel för Tidningen Nära om att "Inreda med Kristaller" (Nr 1 2023).

Du kan läsa artikeln på deras hemsida (gratis) här: https://www.tidningennara.se/artiklar/andlighet/inred-ditt-hem-med-kristaller/

 

Vill du veta mer om hur du använder dig av kristaller?

Kurs i kristaller, Introduktionskurs kristaller, kristallkurs, onlinekurs

Min Introduktionskurs till Kristaller är en fantastisk början och ger dig en stabil grund i dina kunskaper om kristaller.


Du behöver inga förkunskaper, utan du får precis allt du behöver för att komma igång med att använda dig av kristallers fantastiska egenskaper. ​


Även om du redan har lite förkunskaper, kommer denna kursen ge dig massor av kunskap, ny information, tips och praktiska verktyg.


Du kommer lära dig hur du får ut det mesta av den kunskap du redan har och hur du kan ta det ett steg längre.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page