top of page

Kristallhealing vs Reiki: Vilken healing metod passar dig bäst?

Uppdaterat: 26 juni 2023

Undrar du vad skillnaden mellan Kristallhealing och Reiki är? I detta inlägg utforskar vi skillnaderna på dessa två populära healing metoder.

Kristallhealing vs Reiki, skillnad på kristallhealing och reiki, kristallhealing, reiki

Reiki och kristallhealing är båda två populära healing metoder som har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren.


Även om båda metoderna använder energi för att främja helande och balans i kropp och sinne skiljer de sig i teknik och tillvägagångssätt.


I det här inlägget kommer jag utforska skillnaderna mellan Reiki och Kristallhealing, så att du kan avgöra vilken metod som kan vara rätt för dig att arbeta med.


Här är en överblick av vad vi kommer titta närmare på:

  • Vad är Kristallhealing & vad är Reiki?

  • Vad är skillnaderna i deras Teknik, Fokus, Placering och Tradition?

  • Vilken healing metod är rätt för dig?

  • Min personliga åsikt.

Vad är kristallhealing?

Kristallhealing är en energihealing metod som innebär att man använder specifika kristaller och ädelstenar för att främja helande och balans i kropp och sinne.


Det grundar sig i att varje typ av kristall har sin egen unika energi och helande egenskaper. Genom att placera dessa kristaller i olika kombinationer och mönster, på eller runt kroppen, kommer de arbeta med att balansera klientens energi, stödja deras fysiska och emotionella välmående och även förstärka positiva egenskaper hos klienten.

Kristallhealing-sessioner innebär vanligtvis att klienten ligger ned på en massage-liknande bänk, fullt påklädd. Under sessionen använder Kristallhealern olika kombinationer av kristaller, i form av kristallutlägg. Kristallerna placeras på specifika områden av kroppen eller i specifika mönster för att balansera energier, förstärka och ge stöd åt kroppens egna läkningsförmåga, lindra stress och känslomässiga obalanser samt stödja klientens personliga och själsliga utveckling.


Vissa Kristallhealing-sessioner kan också utföras på distans, där Kristallhealern placerar kristaller i särskilda kristallnät och sänder energi på distans till klienten.


Kristallerna kan också enkelt användas i kombination med andra helande metoder för healing, friskvård och personlig utveckling.


Vad är Reiki?

Reiki är en form av energihealing som härstammar från Japan i början av 1900-talet. Ordet "Reiki" kommer från två japanska ord: "rei", som betyder "universell livskraft", och "ki", som betyder "energi".


Det grundar sig i att det finns en universell livsenergi som strömmar genom alla levande ting. Genom att få tillgång till och styra denna energi kan en Reiki-utövare underlätta helande och balans i kroppen och sinnet hos kunden.

Reiki-sessioner innebär vanligtvis att klienten ligger ner på en massage-liknande bänk, fullt påklädd, medan utövaren placerar sina händer på eller nära olika delar av kroppen.

Utövaren kommer sedan att kanalisera Reiki-energi in i klientens kropp med målet att främja avslappning, minska stress och stödja kroppens naturliga läkningsprocesser.

 

Vad är skillnaderna mellan Kristallhealing och Reiki?

Även om både Reiki och Kristallhealing innebär användning av Universell Livsenergi för att främja helande och balans, skiljer de sig i teknik och tillvägagångssätt.


Här är några viktiga skillnader mellan de två metoderna:

Teknik:

Kristallhealing bygger på att använda specifika kristallers unika energier och egenskaper för att rena, förstärka, balansera och transformera energier hos kunden och stödja kroppens naturliga läkningsförmåga. Detta görs genom att placera kristallerna på eller nära kroppen för att påverka klientens energisystem och energifält. Kristallerna arbetar sedan med energierna på olika sätt beroende på vilka kristaller och kombinationer som valts ut av kristallhealern.


Reiki bygger på att utövaren använder sina händer för att kanalisera universell livsenergi in i klientens kropp. Detta görs genom att placera händerna på eller nära olika områden av kroppen, med syfte att främja avslappning, minska stress och stödja kroppens naturliga helande processer.

Fokus:

Kristallhealing koncentrerar sig på att använda den unika energin och helande egenskaperna hos olika typer av kristaller, i olika kombinationer, för att främja balans och välbefinnande hos klienten.


Reiki fokuserar på att få tillgång till och styra universell livsenergi för att stödja kroppens och sinnets naturliga helande processer.


Genom att använda dessa olika energikällor erbjuder både kristallhealing och Reiki effektiva metoder för att främja helande och harmoni.

Placering:

I en kristallhealing session placeras kristallerna på specifika energipunkter på eller runtomkring kroppen, i specifika mönster, för att skapa unika energikombinationer som kan arbeta med energierna på de mest effektiva sättet.


Under en Reiki-session kommer utövaren vanligtvis att placera sina händer på eller nära olika delar av kroppen för att kanalisera universell livsenergi till klienten.


Båda metoderna använder dessa placeringstekniker för att optimera energiflödet och stödja helande och välbefinnande hos kunden.

Tradition:

Kristallhealing bygger på årtusenden av användning av kristaller och deras helande effekter. Denna healing metod kombinerar insikter och kunskaper från olika antika healing traditioner och kulturer, såsom egyptiska, grekiska, indiska och kinesiska. Detta varierade utbud av inflytande och det långvariga intresset för kristallers helande kraft har bidragit till dess nuvarande popularitet och praktiserande inom alternativmedicin och energihealing.


Reiki har en lång tradition och historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet i Japan, där det utvecklades av Mikao Usui. Det är en helande metod som bygger på att kanalisera universell livsenergi och har spridits över hela världen som en populär och respekterad helande teknik.

Vilken metod är rätt för dig?

Både Reiki och kristallhealing är effektiva metoder för att främja healing och balans i kropp, sinne och själ, och många utövare väljer att kombinera element från båda metoder i sin healing verksamhet.


I slutändan handlar valet mellan de två metoderna om personlig preferens och vad som känns rätt för dig. Du kanske vill prova båda metoderna och se vilken som känns mest naturlig för dig att arbeta med eller så kanske du intuitivt dras mer till en särskild metod?

Sammanfattningsvis, även om Reiki och kristallhealing delar vissa likheter, är de distinkta metoder med sina egna unika tekniker och tillvägagångssätt.


Oavsett om du väljer att utforska Reiki, Kristallhealing eller båda, kommer du lära dig en kraftfull teknik som kommer göra skillnad för många.


Min personliga åsikt:


Personligen anser jag inte att någon metod är överlägsen den andra när det gäller effekten som healingen ger, eftersom både Reiki och kristallhealing handlar om att kanalisera universell livsenergi genom olika tillvägagångssätt.


Men det är heller ingen hemlighet att Kristallhealing är min personliga favorit eftersom jag håller en utbildning till Certifierad Kristallhealer 😉.


Varför är då kristallhealing min personliga favorit?


Det jag personligen älskar med kristallhealing är variationen den erbjuder, och att den enkelt kan integreras och kombineras med många andra metoder (inklusive Reiki).


Jag gillar också att det är kristallerna som kanaliserar energin i kristallhealing istället för healern, vilket för mig känns som att energin kommer igenom renare. Jag har själv varit med om Reiki-sessioner där den som utförde healingen inte var helt klar i sin egen energi, och jag kände mig dränerad efteråt. Men i kristallhealing påverkas energiflödet inte på samma sätt av healern, eftersom det är kristallerna som gör jobbet.


Jag uppskattar också hur kristallerna arbetar med de energier de kommer i kontakt med, beroende på sin unika struktur. De har inte bara förmågan att förmedla universell livsenergi, utan kan även justera energier – som en stämgaffel – och absorbera samt transformera energi inom sig själva.


Men som sagt, med det vill jag inte på något sätt säga att jag tycker Reiki är en sämre healingmetod, utan det handlar bara om personliga preferenser och hur man föredrar att arbeta.


Och om du har svårt att bestämma dig, är det en magisk kombination att använda båda metoderna tillsammans. Så du kan, om du vill, njuta av det bästa av båda världar.


 

Vill du utbilda dig till Certifierad Kristallhealer?

Jag är stolt över att kunna erbjuda dig Svergies mest kvalitetssäkrade utbildning i Kristallhealing. Denna utbildning är den ENDA godkända Yrkesutbildningen till Kristallhealer i Sverige, den är också ackrediterad av IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine) vilket betyder att den uppnått internationell kvalitetsstandard.


178 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page