Rena Ditt Hem Från Negativa Energier

Uppdaterad: 4 dec 2019


Allt består av energi.


Din, kropp, dina känslor och tankar är energi.


Du sänder ut och sprider energi runt omkring dig och du påverkas också av andras energier i din närhet.


Du har säkert upplevt känslan av att komma in i ett rum som är fyllt med negativ energi?


Det känns nästan som att luften är tjock och klibbig.


När du vistas i sådan energi, märker du ganska snart hur den påverkar dig. Kanske blir du trött, får ont i huvudet eller blir på dåligt humör. Vistas du i extrem negativ miljö för länge, kan det också göra dig sjuk.


Att vara medveten om den energi du har runt om dig är därför väldigt viktigt.


Rening med Rökelse sägs rensa bort negativa energier och kan användas både på dig själv, för att rena föremål, ett rum eller ditt hem. Det har dessutom bevisats att rum som blivit renade (särskilt med Salvia) har 93% mindre luftburna bakterier i flera dagar efteråt.


Rening är en urgammal tradition som använts i många delar av världen. Oftast har de använts vid någon sorts ceremoni eller övergång i livet, där reningen blir som en nystart eller ny början.


Det är ett sätt att släppa det som inte längre tjänar dig.


Har du grälat, varit sjuk eller haft mycket folk hemma hos dig är det läge att ta fram salvian och rena ditt hem.


Likadant när du flyttar in i ett nytt hus/lägenhet är det viktigt att ta bort tidigare hyresgästers energi.


Rening med rökelse kan också användas för att rena saker, så som kristaller, tarotkort eller andra föremål för att försäkra dig att det inte håller fast vid negativ energi av något slag.


Precis som du tvättar händerna innan du äter, kan du använda rökelse för att rena dig själv eller din omgivning på samma sätt.


Med hjälp av Salvia eller Palo Santo kan du rena luften i ditt hem och även din egen aura (energifält). De negativa energierna fastnar i röken och när du öppnar dörren/fönstret färdas de ut och balanseras upp av naturen.


Här är ett sätt att rensa bort det förflutna och göra plats för det nya.


Energirening (Space clearing)


Först och främst är det alltid viktigt att städa bort fysisk smuts, så som damm, disk, kläder på golvet m.m. Negativa energier samlas alltid kring smuts, så att göra en ordentlig städning är en stor del av en energirening.


Ett allt för stökigt hem och för mycket saker som ligger framme utgör ett hinder för att energin ska kunna flöda fritt och mjukt i ditt hem. Röra skapar negativ energi.


Energi från personer som bor, har bott eller vistats i huset tidigare kan också sitta kvar. Allt som händer i ett hus sitter kvar i väggarna, golven, möblerna och i föremålen.


Varje gång det händer något negativt i ditt liv, fastnar denna energin i din aura, du tar med denna energin hem och här kan den sedan samlas. Det byggs nästan på, lager för lager, precis som smuts gör och behöver därför rensas bort för att du inte ska börja må dåligt.


Energi stagnerar särskilt lätt i hörn och områden där vi sällan vistas och den kan komma av sjukdom eller negativa känslor som har hänt i rummet. Även människor som kommer på besök lämnar sina avtryck, avtryck som vi kanske inte alltid vill ha kvar i våra hem.


Om du tror att du har problem med negativa andar i ditt hem så fungerar denna metoden också väldigt bra. Negativa Andar gillar inte vit salvia och brukar försvinna helt. Skulle de komma tillbaka eller nya dyker upp, är det bara att ta fram salvian igen.


Så här gör du:


Öppna fönster och dörrar så det gamla kan åka ut. Det brukar dofta ganska mycket när du renar så se till att du kan vädra samtidigt.


Använd Rökelse, Vit Salvia eller Palo Santo.


Du kan smula sönder lite salvia i ett Abalone-skal (eller annan eldfast skål) eller använd en hel salvia i bunt.


Tänd på så att salvian börjar att brinna lite. Blås sedan mycket försiktig ut elden så att det bara återstår glöd, det är glöden som ryker. Salvia ryker väldigt lätt och mycket. Väljer du att smula ner den i små bitar så ta inte för mycket.


Använd gärna en fjäder som du för med en lätt viftning över röken, så att den sprider ut sig. Gå omkring i hela rummet med salvian och visualisera hur negativ energi försvinner genom röken och gör plats för ny positiv och ren energi. Upprepa i alla de andra rummen.

Har du en tomt eller trädgård kan du gå ut och göra likadant där om du vill.


Ha gärna fönster och dörrar öppna så att den gamla energin kan luftas ut. När du är klar släcker du din salvia.


Hur vet jag att det är färdigt?


Du kommer känna dig lättare i både sinnet och kroppen, nästan som att det blir lättare att andas.


Du kommer också märka att det doftar på ett annat sätt i ditt hem nu än det gjorde innan du renade det. Det kommer att lukta positivt rent och du kommer att må mycket bättre.


Har det funnits mycket negativa energier kan du behöva rena flera gånger. Vid sådana tillfällen hade jag renat en gång i veckan tills det börjat kännas som jag beskrev ovan.


Det är bra att fortsätta rena lite då och då. Själv renar jag mitt hem minst 4 gånger per år. Annars vid behov.


Mig själv, renar jag med Salvia ganska regelbundet eftersom jag arbetar så mycket med andras energier.


Även min lokal där jag bedriver min verksamhet med meditation, healing och terapi, renar jag minst en gång i veckan eftersom det kommer upp mycket energier i healingarbetet och för att det vistas mycket människor i lokalen.


Du kan odla salvia själv och torka i bunt, annars brukar det finnas i butiker med kristaller och andra andliga ting. Du kan också köpa Salvia i webbutiken här.


Extra Beskydd


Om du vill eller behöver extra beskydd kan du lägga ut salt (gärna Himalaya salt) vid dörröppningar och vid fönster. Salt är bra för att stoppa negativa energier att ta sig in i ditt hem. Har du hus så kan du också hälla ut en tunn linje salt utanför din grind.


Naturligt havssalt har egenskaper att neutralisera negativitet och rena auran. Saltvattenbad är alltså även bra för dig. Använd gärna extra ”rent” salt som Himalaya salt.


Du kan också lägga Rökkvarts ovanför dörrkarmen eftersom rökkvarts omvandlar negativ energi till positiv. Den agerar nästan som ett ”filter” för de som stiger in i ditt hem.


Svart Turmalin kan läggas i alla fyra hörnen av ditt hem för att skapa en skyddande barriär mot negativa energier.


Selenit är bra att ha stående i alla rum i ditt hem. Selenit är som kristalliserat gudomligt ljus och rensar bort all negativ energi den kommer i kontakt med.


Du kan beställa ett färdigt kristallpaket med dessa tre kristaller i webbutiken.


Du måste rena dina stenar innan du lägger ut dem i fönstret, det enklaste och säkraste sättet är att rena dem i röken från salvian. För fler sätt att rena dina kristaller se mitt tidigare blogginlägg ”7 Sätt Att Rena Dina Kristaller”.


Lycka till!

1260 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
IMG_6465.JPG.jpg
Copyright Youphoria - Angelica Weston
(+46) 0735 - 088 199
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon