7 Sätt Att Rena Dina Kristaller

Uppdaterat: 4 okt. 2021


Kristaller bör renas med jämna mellanrum för att ta bort negativa energier som de har dragit till sig. Eftersom vissa kristaller är mer ömtåliga än andra, fungerar inte samma reningssätt för alla sorters kristaller.


När det handlar om fysisk smuts bör du endast torka av kristallen försiktigt med en trasa eller skölja kristallen i vatten om den tål det. Använd aldrig några former av rengöringsmedel då detta kan skada kristallen. Detta gäller alla typer av rengöringsmedel, även sådana som är gjorda av naturliga ingredienser.


När du renar kristallerna från negativa energier kan du prova dig fram vilket sätt du tycker känns bäst. Här följer några av de vanligaste sätten att rena dina kristaller på:


Vatten

Ett av de snabbaste sätten att rena dina kristaller på är att hålla dem under rinnande vatten i några minuter. Detta renar dem från negativa energier och även från smuts och damm. En naturlig vattenkälla är bättre än kranvatten, men inte nödvändig.

Medan du sköljer kristallerna i vattnet kan du visualisera hur de renas från negativa energier för att göra reningen mer effektiv.


Tänk på att alla kristaller inte tål vatten och kan gå sönder eller lösas upp vid kontakt med vatten. Kristaller som innehåller järn bör inte heller ligga en längre tid i vatten eftersom de kan rosta, exempelvis Hematit.


Exempel på kristaller som inte bör renas i vatten: malakit, lapiz lazuli, selenit, opal, turkos, azurit, halit och flourit.


Rökelse

Att rena kristaller med hjälp av rökelse är den bästa metoden att använda om du är osäker på hur ömtålig kristallen är som du vill rena.


Detta är en metod som alla kristaller tål.


Du håller kristallen i röken från rökelsen tills du "känner" att den är ren. Hur länge beror på vilket behov kristallen har av rening.


Använd rökelse som är tänkt för rening av energier, som exempelvis en bunt torkad vit salvia, palo santo, cederträ, sandelträ eller sötgräs.Solljus

Solljus renar och laddar även kristallen med ny energi.


Tänk på att solljuset och UV-strålningen är påfrestande för vissa kristaller och kan göra att färgen bleks bort och att kristallens energier istället blir lägre. En del kristaller kan också spricka om de blir för varma.


Vill du rena dina kristaller i solljus kan du lägga dem i ett fönster i max 5min.


Själv brukar jag rena mina kristaller med vatten först och sedan lägga dem i solljus några minuter för att torka och laddas.Månljus

Alla kristaller kan renas i månljus utan att ta skada. Du kan lägga dem utomhus i månljuset el