top of page

7 Sätt Att Rena Dina Kristaller

Uppdaterat: 20 okt. 2022


Kristaller bör renas med jämna mellanrum för att ta bort negativa energier som de har dragit till sig. Eftersom vissa kristaller är mer ömtåliga än andra, fungerar inte samma reningssätt för alla sorters kristaller.


När det handlar om fysisk smuts bör du endast torka av kristallen försiktigt med en trasa eller skölja kristallen i vatten om den tål det. Använd aldrig några former av rengöringsmedel då detta kan skada kristallen. Detta gäller alla typer av rengöringsmedel, även sådana som är gjorda av naturliga ingredienser.


När du renar kristallerna från negativa energier kan du prova dig fram vilket sätt du tycker känns bäst. Här följer några av de vanligaste sätten att rena dina kristaller på:


1. Vatten

Ett av de snabbaste sätten att rena dina kristaller på är att hålla dem under rinnande vatten i några minuter. Detta renar dem från negativa energier och även från smuts och damm. En naturlig vattenkälla är bättre än kranvatten, men inte nödvändig.

Medan du sköljer kristallerna i vattnet kan du visualisera hur de renas från negativa energier för att göra reningen mer effektiv.


Tänk på att alla kristaller inte tål vatten och kan gå sönder eller lösas upp vid kontakt med vatten. Kristaller som innehåller järn bör inte heller ligga en längre tid i vatten eftersom de kan rosta, exempelvis Hematit.


Exempel på kristaller som inte bör renas i vatten: malakit, lapiz lazuli, selenit, opal, turkos, azurit, halit och flourit.


2. Rökelse

Att rena kristaller med hjälp av rökelse är den bästa metoden att använda om du är osäker på hur ömtålig kristallen är som du vill rena.


Detta är en metod som alla kristaller tål.


Du håller kristallen i röken från rökelsen tills du "känner" att den är ren. Hur länge beror på vilket behov kristallen har av rening.


Använd rökelse som är tänkt för rening av energier, som exempelvis en bunt torkad vit salvia, palo santo, cederträ, sandelträ eller sötgräs.3. Solljus

Solljus renar och laddar även kristallen med ny energi.


Tänk på att solljuset och UV-strålningen är påfrestande för vissa kristaller och kan göra att färgen bleks bort och att kristallens energier istället blir lägre. En del kristaller kan också spricka om de blir för varma.


Vill du rena dina kristaller i solljus kan du lägga dem i ett fönster i max 5min.


Själv brukar jag rena mina kristaller med vatten först och sedan lägga dem i solljus några minuter för att torka och laddas.4. Månljus

Alla kristaller kan renas i månljus utan att ta skada. Du kan lägga dem utomhus i månljuset eller i ett fönster.


Om du ska rena en kristall som inte tål vatten, ska du inte lägga den utomhus om det regnar eller förväntas bli dagg på marken. Lägg den då hellre i fönstret.


Fullmånen ger den kraftfullaste energin som du kan dra nytta av även dagen innan, och dagen efter själva fullmånen.


Nymånens energier står för nystart, medan fullmånen står för förstärkandet av det som är och för avslutande. Exempelvis av en fas i livet eller ett projekt.


Energin från månljuset når kristallen även om det är mulet ute.5. Rening i jorden

Vibrationerna i jorden gör att kristallernas energier lättare kan återgå till sina ursprungsenergier, och därmed renas från andra energier som de tagit in.


Du gräver ner din kristall utomhus i jorden, i ett trädgårdsland eller liknande, där den får ligga under ett till flera dygn.


Det kan vara bra att märka ut exakt var du har grävt ner den, särskilt om det är en mindre kristall.


Eftersom det är energierna i marken som renar kristallen, måste den grävas ner i marken. Det räcker inte att bara gräva ner den i jorden i en blomkruka eller balkonglåda.6. Rening med hjälp av andra kristaller

Vissa kristaller har renande energier som en av sina egenskaper och kan också hjälpa till att rena andra kristaller.


Exempel på dessa renande kristaller är Ametist och Selenit.


Du kan placera de kristaller som du vill rena i en ametistgrotta, på ett ametistkluster eller lägga dem på en större bit Selenit.7. Havssalt & Brunt Ris

Havssalt är mycket bra att använda för att rena något från negativa energier, då det drar till sig energierna väldigt effektivt.


Du fyller en glasskål till hälften med havssalt (gärna himalaya salt), och lägger kristallen på saltet eller i det. Sedan låter du kristallen ligga i saltet i allt från en timme till en vecka, beroende på hur mycket rening kristallen behöver.


Tänk på att salt kan skada ömtåliga kristaller, så om du är osäker på om kristallen tål salt kan du istället lägga den i en skål med brunt ris vilket också drar till sig negativa energier.


Det är viktigt att du slänger saltet eller riset efter att du renat kristallen och inte använder det igen, då det nu innehåller negativa energier.


Om du haft kristallen i salt ska du skölja den noga i vatten efteråt för att få bort alla saltrester.


 

Vill du veta mer om hur du använder dig av kristaller?


Min Introduktionskurs till Kristaller är en fantastisk början och ger dig en stabil grund i dina kunskaper om kristaller.


Du behöver inga förkunskaper, utan du får precis allt du behöver för att komma igång med att använda dig av kristallers fantastiska egenskaper. Även om du redan har lite förkunskaper, kommer denna kursen ge dig massor av kunskap, ny information, tips och praktiska verktyg. Du kommer lära dig hur du får ut det mesta av den kunskap du redan har och hur du kan ta det ett steg längre.
2 893 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page