top of page

Jorda Dig med Baschakrat eller Jordchakrat? Vad är skillnaden?

Uppdaterat: 20 okt. 2022


Att hålla dig själsligt och mentalt jordad betyder i stort sett att du ankrar din andliga energi i din kropp, så att du är närvarande och fokuserad.


Det finns också kroppslig jordning som handlar om att använda sig av jordytans naturliga energiladdning för att neutralisera den positivt laddade energin vi utsätts för från elektromagnetisk strålning, wifi, osv. (Jag kommer skriva mer om denna sortens jordning i ett senare inlägg.)


Men när vi pratar om att jorda oss genom våra chakran, så pratar vi om att jorda vår andliga, själsliga eller mentala energi.


Anledningen till att detta är viktigt, är för att vi ska vara närvarande nuet.

Vi befinner oss ofta konstant "uppe i huvudet" – antingen i det förflutna eller långt i framtiden.


När du är ojordad i din mentala energi är du i dina tankar för mycket, vilket kan göra dig ofokuserad, skapa oro, ångest, osv.


När du är helt närvarande i nuet försvinner mycket av dessa negativa känslor eftersom dessa oftast handlar om det förflutna eller framtiden.


Det kan vara lätt att tänka att det skulle vara positivt för din andliga utveckling att konstant vara i dina högre chakran, eftersom det är det som sker när du får en högre vibration, men det är samtidigt viktigt att komma ihåg att du har valt att finnas här på jorden för att uppleva livet helt och fullt. Det är därför viktigt att ha båda fötterna stadigt på jorden och skapa denna balans för att må bra.


Att vara ordentligt jordad underlättar din livsupplevelse och ditt samarbete med andevärlden.


Om du tänker dig ditt Kronchakra som den tusenbladiga lotusblomman den ofta kallas för och att stjälken av blomman går ner genom dina övriga chakran med sina rötter från ditt baschakra ner genom ditt jordchakra. Då kan du se hur balansen i alla chakran är viktiga eftersom en obalans (var som helst) får denna tusenbladiga lotusblomman att sloka.


Vad är Jordchakrat/Jordstjärnan?

Detta är ett lite ovanligare chakra eftersom det inte befinner sig inuti din kropp, som dina andra chakran gör. Dess position är ungefär 30 cm under dina fötter.


Men i det stora hela fungerar det annars på samma sätt, dess uppgift är att föra in och distribuera energi i din energimässiga kropp och samtidigt projicera energi ut i omgivningen.


Jordchakrats största uppgift är att hålla dig jordad och vara sammankopplad med planeten, naturen och allt levande omkring dig. Det är genom jordchakrat du främst tar in jordens energier, din energimässiga omgivning och andras energier omkring dig. Dessa energier är vårdande, ”hållande” och kärleksfulla.


Det är bra att arbeta med jordchakrat när du känner dig ojordad, ofokuserad, mentalt överstimulerad eller avstängd. Även när du är energimässigt obalanserad, när du behöver piggas upp energimässigt, när du arbetar med dina tidigare liv och när du vill få kontakt med jordens energifält.


När du jordar dig med Jordchakrat stärker du alltså din kontakt med jorden, de naturliga rytmerna i naturen och allt levande.


Vad är baschakrat/rotchakrat?

Jag tycker bäst om att använda namnet Baschakra eftersom det bäst beskriver vad detta chakra står för.


Baschakrat är precis som det låter, din bas eller din grund. Alltså dina grundläggande behov.


Det är detta chakra som skapar kontakt med hur du upplever din fysiska värld.

Den håller alla dina överlevnadsbehov, hem, hus, familj, ekonomi, mat, osv. Alltså allt som krävs för att du ska känna dig trygg i din fysiska överlevnad.


När du är jordad i ditt baschakra känner du dig trygg, lugn och grundad i din kropp och din verklighet. Du vågar möta nya utmaningar och känner dig självsäker.


Ett välbalanserat Baschakra är nödvändigt när du försöker börja något nytt eller uppnå ett livsmål eftersom det utgör grunden du står på.


Precis som i Maslows Pyramid, håller baschakrat dina grundläggande överlevnadsbehov.


När du jordar dig med Baschakrat stärker du alltså din grundtrygghet i allt du gör och upplever i livet.


 

Jag upplever att 9 av 10 personer som kommer till mig för kristallhealing har en obalans i ett av dessa två chakran och att de starkt påverkar varandra.


Är du ojordad i din bas är det svårt att hålla balansen i kontakten med jorden, naturen och allt levande eftersom du inte står stabilt i din grund.


Likadant om du är ojordad i ditt jordchakra blir det svårt att hålla din grund och bas stabil eftersom du inte har denna djupare sammankoppling.


Du kan enkelt jorda dina energier genom att använda kristaller:

  • För Jordchakrat rekommenderar jag Hematit eller Svart Turmalin.

  • För Baschakrat rekommenderar jag Röd Jaspis eller Granat.


Bär kristallerna på dig dagligen under några dagar, tills du känner att du är mer centrerad och närvarande.


Det är lättare att bli ojordad på vinterhalvåret eftersom vi befinner oss mer inomhus och eftersom vi inte har fysisk kontakt med naturen på grund av skor och kläder.


Använd gärna jordande kristaller mer under vinterhalvåret för att behålla din balans och stabila grund.


Blessings,


Angelica 

Vill du lära dig mer om hur du balanserar dina chakran med hjälp av kristaller?

I denna mini-kurs får du lära dig hur du gör en full chakrabalansering på dig själv.


Du får också lära dig hur du fokuserar på ett chakra i taget, samt hur du jordar dina energier genom att rikta din energi med kristaller.

708 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page