Midsommar Kristaller att Lägga Under Kudden.

Kristaller kan hjälpa dig drömma om SÅ mycket mer än bara din tillkommande.


Att midsommarnatten är rent magisk håller nog de flesta med om.


Juni är ”årets dörr” - den tid då vi har maximal ljusstyrka och minimalt mörker.


Detta är tiden när "dörren öppnas" för att släppa in det livgivande solljuset och alla goda energier och stänga ute negativa energier.


De flesta har nog hört talas om den gamla traditionen att lägga sju sorters blommor under kudden för att sedan drömma om sin tillkommande på midsommarnatten. Men personligen tycker jag vi kan använda våra drömmar till SÅ mycket mer.


I många år har jag istället lagt sju sorters kristaller under min kudde på midsommarnatten och använt denna magiska tid på året för reflektion, intentionssättning och för att ta emot vägledning och visdom.

Vad är Sommarsolståndet?


Sommarsolståndet (också kallat Midsommar eller Litha) infaller någon gång mellan den 20:e - 23:e Juni. (År 2020 infaller den Lördag 20:e Juni)


Det är den tid på året då dagarna är som längst, nätterna som kortast och solen som kraftfullast. Det är en tid för fruktbarhet och för att "så frön" för det som till hösten ska skördas.


Det är ”toppen” av året innan Moder Jord börjar sin långa ”utandning” mot den mörkare delen av året igen. Det är en tid för färdigställande och firande.


Allt som vi förberett i de mörkare månaderna står nu i blom.


Solstånd betyder att solen står still, och det är just den uppfattningen man får av solen under denna perioden, som om den står stilla på himlen.


Därför är detta en tid för att ta ett steg tillbaka, begrunda och fira allt det som vi har åstadkommit de senaste sex månaderna, sedan Vintersolståndet.


Sju Sorters Kristaller


De sju kristallerna jag rekommenderar är:


Citrin

Rosenkvarts

Grön Aventurin

Krysokolla

Lapis Lazuli

Ametist

Snökvarts


Jag ska beskriva de olika egenskaperna dessa kristaller och varför denna kombinationen passar bra ihop.


Citrin


Citrin är en positiv kristall som ger livsglädje och kraft. Den höjer din energi och stimulerar dig att se det ljusa i tillvaron. Den rensar jobbiga tankar och håller ditt sinne klart samtidigt som den tar bort negativ energi. Sammanlagt ger den glädje, stärker jag-känslan, ger inre lugn, öppnar kreativiteten & stärker koncentrationen.


Rosenkvarts


Rosenkvarts öppnar hjärtat och främjar din kapacitet för kärlek och ömhet. Den skänker tröst och lär dig att kärleken finns i dig själv. Den ger både trygghet och förlåtande samt harmoni och balans. Den hjälper dig också att lösa upp gamla mönster och ge plats för nya positiva.


Grön Aventurin

Grön Aventurin är en Lyckosten. Det är en positiv kristall som ger framgång och omvandlar negativt till positivt. Den öppnar energier som visar att allt är möjligt och motiverar dig att prova nya vägar samtidigt som den lugnar och balanserar. Framförallt ger Grön Aventurin dig tur i form av att den stimulerar din kreativa problemlösningsförmåga.


Krysokolla


Krysokolla hjälper dig i kommunikationen mellan det andliga och jordiska - mellan huvud och hjärta. Den bringar frid, kärlek och harmoni och symboliserar horisonten – mötet mellan den oändliga himlen och jorden. Den förbinder det emotionella med det mentala och ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Den hjälper dig också att samla dig här och nu, där det inre möter det yttre, där oändligheten möter nuet.


Lapis Lazuli


Lapis är en kristall för din inre visdom och ditt "inre öga". Den öppnar upp ditt inre seende för hur saker kan vara och hur saker kan bli. Den symboliserar tankens kraft och stärker din identitet, din uttrycksförmåga och din tilltro till din inre vägledning.


Ametist


Ametist är en lugnande kristall även om den är högvibrerande. Den förmedlar frid, lugn och stärker din intuition. Den hjälper dig också släppa taget och förstärker din andliga närvaro. Därför är den både lugnande och stresslösande. Ametist är också starkt beskyddande samt har läkande och renande krafter. Den är bra att lägga under kudden vid sömnproblem eller mardrömmar.


Snökvarts


Snökvarts står för renhet och sanning. Den renar dig från negativitet och läker själen. Den har feminin och positiv energi och hjälper dig att se kärleksfullt på dig själv. Hjälper dig också släppa taget om överväldigande ansvar och situationer som håller dig tillbaka. Den stöttar och håller dig medan du lär dina livsläxor.Unik Kombination


Självklart kan du byta ut kristaller om du gärna dras till någon annan.


Annars är denna kombinationen unik eftersom dessa kristaller tillsammans ger en gemensam energi som arbetar med både det undre, centrala och övre hjärtchakrat samtidigt som det renar, lugnar och balanserar. De höjer också glädjen, ökar kreativiteten och öppnar din inre visdom.


Att sova med denna kombinationen under midsommarnatten kommer inte bara hjälpa dig drömma unika drömmar utan kommer också arbeta med dina energier, stimulera flödet i dina chakran och rensa energiblockeringar.


Jag önskar dig en underbar Midsommar och hoppas du får en härlig Midsommarnatt med hjälp av dessa kristaller!Vill du får mer hjälp med att balansera dina energier, få kontakt med din inre vägledning och få reda på din själs unika syfte i detta livet?


Läs mer här om hur du kan arbeta med mig och få djupare kunskap inom dessa tre områden.
250 visningar

Senaste inlägg

Visa alla