top of page

7 Midsommar Kristaller att Lägga Under Kudden.

Uppdaterat: 12 juni 2023

Kristaller kan hjälpa dig drömma om SÅ mycket mer än bara din tillkommande.

7 Midsommar kristaller att lägga under kudden

Att midsommarnatten är rent magisk håller nog de flesta med om, och när vi tittar tillbaka på varför vi firar midsommar, får vi ännu bättre förståelse för varför just denna tid på året är så speciell.


Egentligen är det sommarsolståndet som ligger till grund för midsommarfirandet. Man firade årets längsta dag, men också livet och kärleken.


Det var en tid för färdigställande och firande, då allt som förberetts i de mörkare månaderna nu kunde blomstra.


Juni månad brukar kallas för ”årets dörr” eftersom det är då vi har maximal ljusstyrka och minimalt mörker.


Detta är tiden när "dörren öppnas" för att släppa in det livgivande solljuset och alla goda energier och stänga ute negativa energier.

Vad är Sommarsolståndet?


Sommarsolståndet (också kallat Midsommar eller Litha) infaller någon gång mellan den 20:e - 23:e Juni. (År 2023 infaller den Onsdag 21:e Juni)


Solstånd betyder att solen står still, och det är just den uppfattningen man får av solen under denna perioden, som om den står stilla på himlen.


Sommarsolståndet är alltså toppen på året innan Moder Jord börjar sin långa "utandning" mot den mörkare delen av året igen. Det är den tid på året då dagarna är som längst, nätterna som kortast och solen som kraftfullast.


Energimässigt är denna tid väldigt fruktbar. Perfekt för att "så frön" för det som ska skördas till hösten.


Det är alltså en bra tid för att reflektera, lyssna till vår inre vägledning och rikta vår inre kompass mot att uppfylla våra drömmar.


Midsommar kristaller

Sju Sorters Kristaller


De flesta har nog hört talas om den gamla traditionen att lägga sju sorters blommor under kudden för att sedan drömma om sin tillkommande på midsommarnatten.


Men vi kan använda våra drömmar till SÅ mycket mer, och kristaller kan hjälpa oss med detta.


I många år har jag istället lagt sju sorters kristaller under min kudde på midsommarnatten och använt denna magiska tid på året för reflektion, intentionssättning och för att ta emot vägledning och visdom.


De sju kristallerna jag rekommenderar är:

  • Citrin

  • Rosenkvarts

  • Grön Aventurin

  • Krysokolla

  • Lapis Lazuli

  • Ametist

  • Snökvarts


Jag ska beskriva de olika egenskaperna dessa kristaller och varför denna kombinationen passar bra ihop.


Citrin

Citrin är en positiv kristall som ger livsglädje och kraft. Den höjer din energi och stimulerar dig att se det ljusa i tillvaron. Den rensar jobbiga tankar och håller ditt sinne klart samtidigt som den tar bort negativ energi. Sammanlagt ger den glädje, stärker jag-känslan, ger inre lugn, öppnar kreativiteten & stärker koncentrationen.


Rosenkvarts

Rosenkvarts öppnar hjärtat och främjar din kapacitet för kärlek och ömhet. Den skänker tröst och lär dig att kärleken finns i dig själv. Den ger både trygghet och förlåtande samt harmoni och balans. Den hjälper dig också att lösa upp gamla mönster och ge plats för nya positiva.


Grön Aventurin

Grön Aventurin är en Lyckosten. Det är en positiv kristall som ger framgång och omvandlar negativt till positivt. Den öppnar energier som visar att allt är möjligt och motiverar dig att prova nya vägar samtidigt som den lugnar och balanserar. Framförallt ger Grön Aventurin dig tur i form av att den stimulerar din kreativa problemlösningsförmåga.


Krysokolla

Krysokolla hjälper dig i kommunikationen mellan det andliga och jordiska - mellan huvud och hjärta. Den bringar frid, kärlek och harmoni och symboliserar horisonten – mötet mellan den oändliga himlen och jorden. Den förbinder det emotionella med det mentala och ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Den hjälper dig också att samla dig här och nu, där det inre möter det yttre, där oändligheten möter nuet.


Lapis Lazuli

Lapis är en kristall för din inre visdom och ditt "inre öga". Den öppnar upp ditt inre seende för hur saker kan vara och hur saker kan bli. Den symboliserar tankens kraft och stärker din identitet, din uttrycksförmåga och din tilltro till din inre vägledning.


Ametist

Ametist är en lugnande kristall även om den är högvibrerande. Den förmedlar frid, lugn och stärker din intuition. Den hjälper dig också släppa taget och förstärker din andliga närvaro. Därför är den både lugnande och stresslösande. Ametist är också starkt beskyddande samt har läkande och renande krafter. Den är bra att lägga under kudden vid sömnproblem eller mardrömmar.


Snökvarts

Snökvarts står för renhet och sanning. Den renar dig från negativitet och läker själen. Den har feminin och positiv energi och hjälper dig att se kärleksfullt på dig själv. Hjälper dig också släppa taget om överväldigande ansvar och situationer som håller dig tillbaka. Den stöttar och håller dig medan du lär dina livsläxor.


Självklart kan du byta ut kristaller om du gärna dras till någon annan.

Kristaller för midsommar att lägga under kudden

Unik Kombination


Denna kombination av kristaller är unik eftersom de tillsammans skapar en gemensam energi som arbetar med både det undre, centrala och övre hjärtchakrat, samtidigt som det renar, lugnar och balanserar. De kan också höja glädjen, öka kreativiteten och öppna din inre visdom.


Att använda kristaller med specifika egenskaper i olika kombinationer, hjälper dig arbeta med flera olika delar av dina energier samtidigt. Detta kan låsa upp dina inre gåvor och ge dig tillgång till delar av dig själv som du annars inte har tillgång till.


Att sova med denna kombination under midsommarnatten kan alltså inte bara hjälpa dig drömma unika drömmar, de kommer också arbeta med dina energier, öppna upp för hjärtats vägledning, stimulera flödet i dina chakran och rensa energiblockeringar.


Tillsammans kan de hjälpa dig bli klar över din väg framåt, rikta din inre kompass mot dina drömmar och stärka dig energimässigt för att hjälpa dig framåt på din livsväg.


Så här gör du:


  1. Bär dem på dig under dagen på midsommarafton. (Alla tillsammans eller välj ut 3-5 stycken som dras lite extra till).

  2. Placera dem sedan under kudden på natten när du ska sova.


Jag önskar dig en underbar Midsommar och hoppas du får en härlig midsommarnatt med hjälp av dessa kristaller! 

Prova mitt GRATIS Själsretreat!

Vill du får mer hjälp med att balansera dina energier, få kontakt med din inre vägledning och få reda på din själs unika syfte i detta livet?

Prova mitt gratis själsretreat

454 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page