Midsommar Kristaller att Lägga Under Kudden.

Uppdaterat: 4 okt. 2021

Kristaller kan hjälpa dig drömma om SÅ mycket mer än bara din tillkommande.


Att midsommarnatten är rent magisk håller nog de flesta med om.


Juni är ”årets dörr” - den tid då vi har maximal ljusstyrka och minimalt mörker.


Detta är tiden när "dörren öppnas" för att släppa in det livgivande solljuset och alla goda energier och stänga ute negativa energier.


De flesta har nog hört talas om den gamla traditionen att lägga sju sorters blommor under kudden för att sedan drömma om sin tillkommande på midsommarnatten. Men personligen tycker jag vi kan använda våra drömmar till SÅ mycket mer.


I många år har jag istället lagt sju sorters kristaller under min kudde på midsommarnatten och använt denna magiska tid på året för reflektion, intentionssättning och för att ta emot vägledning och visdom.

Vad är Sommarsolståndet?


Sommarsolståndet (också kallat Midsommar eller Litha) infaller någon gång mellan den 20:e - 23:e Juni. (År 2020 infaller den Lördag 20:e Juni)


Det är den tid på året då dagarna är som längst, nätterna som kortast och solen som kraftfullast. Det är en tid för fruktbarhet och för att "så frön" för det som till hösten ska skördas.


Det är ”toppen” av året innan Moder Jord börjar sin långa ”utandning” mot den mörkare delen av året igen. Det är en tid för färdigställande och firande.


Allt som vi förberett i de mörkare månaderna står nu i blom.


Solstånd betyder att solen står still, och det är just den uppfattningen man får av solen under denna perioden, som om den står stilla på himlen.


Därför är detta en tid för att ta ett steg tillbaka, begrunda och fira allt det som vi har åstadkommit de senaste sex månaderna, sedan Vintersolståndet.


Sju Sorters Kristaller


De sju kristallerna jag rekommenderar är:

  • Citrin

  • Rosenkvarts

  • Grön Aventurin

  • Krysokolla

  • Lapis Lazuli

  • Ametist

  • Snökvarts


Jag ska beskriva de olika egenskaperna dessa kristaller och varför denna kombinationen passar bra ihop.


Citrin


Citrin är en positiv kristall som ger livsglädje och kraft. Den höjer din energi och stimulerar dig att se det ljusa i tillvaron. Den rensar jobbiga tankar och håller ditt sinne klart samtidigt som den tar bort negativ energi. Sammanlagt ger den glädje, stärker jag-känslan, ger inre lugn, öppnar kreativiteten & stärker koncentrationen.


Rosenkvarts


Rosenkvarts öppnar hjärtat och främjar din kapacitet för kärlek och ömhet. Den skänker tröst och lär dig att kärleken finns i dig själv. Den ger både trygghet och förlåtande samt harmoni och balans. Den hjälper dig också att lösa upp gamla mönster och ge plats för nya positiva.