top of page

Vad är Kristallhealing?

Uppdaterat: 10 aug. 2023

HUR ger kristallerna healing, VAD kan de hjälpa med och VILKA sätt används de på.

Vad är kristallhealing?

Healing är något som fortfarande inte blivit fullt integrerat och accepterat i vårt samhälle trots att effekten av energihealing fortsätter ge positiva resultat inom fler och fler områden varje dag.


Även om vissa healingformer så smått börjar accepteras mer och mer, finns det fortfarande många som är skeptiska till healing eller inte riktigt förstår vad det är och vad det är bra för.


När de flesta tänker på healing, tänker man oftast på healing genom handpåläggning, alltså där den helande energin kanaliseras genom healerns händer till personen som mottar healingen. Den vanligaste metoden för denna sortens healing som de flesta känner till idag är Reiki.


Men det finns så många fler sätt att ge healing på och en av dessa är genom kristallernas helande förmågor.


I detta inlägg vill jag ge dig en överblick om hur kristallerna ger healing, vad denna healingform kan hjälpa med och sedan förklara lite mer om olika sätt man kan använda kristaller för healing.


Jag hoppas detta inlägg skapar mer förståelse kring kristallhealing, hjälper dig se vad som är möjligt med hjälp av kristallernas magiska egenskaper och hjälper dig som arbetar som kristallhealer att lättare kunna kommunicera kristallhealingens positiva effekter.


kristaller, kristallhealing

Hur ger kristaller healing?


Kristaller stimulerar den Universella Livsenergin, men de har också en unik förmåga att arbeta på olika sätt med energier de kommer i kontakt med beroende på vilka sorts kristaller och kombinationer som används.


Olika sorters kristaller har olika sorters helande effekt eftersom deras inre kristallina struktur gör att de bearbetar och förmedlar energi utefter deras uppbyggnad.


Kristaller kan alltså inte bara ”fylla på” med helande energi till personen som tar emot healingen, utan de kan även rensa bort negativa energier som personen dragit till sig, transformera energier så att de tjänar personen på en högre nivå, aktivera energier som ökar personens fulla potential, beskydda från utomstående negativa energier och mycket, mycket mer.


Kristallhealing är alltså en väldigt bred och omfattande healing metod som inte bara kan användas i sin rena form, utan även integreras i andra behandlingar/metoder på flera olika sätt. Det är en väldigt mild och helt ofarlig process som kan skapa balans på alla nivåer.


Det bästa med denna healing metod är att kristallernas energi är så ren och perfekt, så du behöver aldrig oroa dig för att ta emot något negativt från healern som ger kristallhealingen. Det är kristallerna som förmedlar healingen, inte kristallhealern.


Kristallhealerns jobb är att läsa av dina energier för att hitta obalanser och blockeringar, välja ut rätt sorts kristaller för dina unika behov och sedan placera ut dem på kroppen i särskilda kombinationer och mönster för att ge en optimalt helande effekt.


Vad kan kristallhealing hjälpa med?


Förutom att kristallhealing kan användas för att förstärka och ge stöd åt kroppens egna läkningsförmåga, kan den också lindra stress och känslomässiga obalanser samt stödja din personliga och själsliga utveckling.


Det är en fantastisk form av healing som kan användas i healingbehandlingar så som chakrabalansering, auraläkning, stresslindring, känslohantering, jordning, osv. Läs mer om de 5 populäraste kristallhealing behandlingarna här.


Det är också en teknik som lätt kan kombineras med andra metoder, tjänster och behandlingar på många olika sätt och skapa unika behandlingar som uttrycker den fantastiska kombination av gåvor som just du (som arbetar med kristallhealing) har.


Kristallerna kan också användas som ett verktyg för att förstärka andra sorters healing (ex reiki), vilket inte många andra (om några) healing metoder kan göra.


Att använda kristaller för healing är inget nytt även om det inte är lika välkänt som andra healing metoder. Kristaller har nämligen använts i tusentals år för att återställa balans och återskapa den fysiska, emotionella och spirituella hälsan. Med hjälp av kvantfysiken och dagens moderna instrument kan man numera mäta kristallers energifrekvenser och bättre förstå deras helande förmågor.


kristaller, kristallhealing, kristallnät, kristallterapi

Olika sätt att använda kristaller för healing


Det man oftast tänker på när man pratar om kristallhealing är att man placerar ut olika kombinationer av kristaller på kroppen i särskilda mönster - ett så kallat kristallutlägg.


När man ger kristallhealing med hjälp av ett kristallutlägg, läser en utbildad kristallhealer först av dina energier för att få klarhet om var det finns obalanser, svaga punkter eller energisträngar i ditt energifält och chakra.


Beroende på vilka obalanser som hittas görs därefter ett anpassat kristallutlägg på och/eller runt omkring kroppen med noga utvalda kristaller. Kristallerna får sedan verka under ca 30min för att återställa balansen i energierna.


När kristallerna fått verka läser kristallhealern av dina energier igen för att försäkra sig om att balansen är återställd och ger dig personliga rekommendationer på vilka kristaller och övningar som kan vara bra för dig att fortsätta använda för att upprätthålla din energimässiga hälsa.


Man kan även ge distanshealing med kristaller med hjälp av kristallnät. Processen för detta är ungefär densamma, förutom att kristallhealern gör allt på distans och kristallerna får ofta sända healingen under ett par dagar.


Men kristallutlägg och distanshealing är inte det enda sättet att ta del av kristallernas helande egenskaper.


Man kan även ta del av kristallernas energier genom:

  • Kristallnät

  • Kristallvatten

  • Bära kristaller på sig

  • Kristallövningar/kristalltekniker

  • Kristallplaceringar


Dessa olika metoder ger healing på olika sätt och på olika nivåer. Vissa är mer allmänna och andra mer djupgående och de kan användas enskilt eller i olika kombinationer. Läs min Guide till 6 av de vanligaste metoderna att använda kristaller här.


Det fantastiska med att använda kristaller för healing (oavsett vilken av dessa metoder man använder) är att man kan specialanpassa energivibrationerna som skapas genom att välja rätt sorts kombination av kristaller.


Man kan också få tillgång till deras helande energi på många fler sätt än andra sorters healing vilket gör denna healing metoden så unik.Om du är intresserad av att prova kristallhealing så försäkra dig om att kristallhealern du går till har en kvalificerande utbildning. Även om kristallhealing är en mild och säker terapi så är det viktigt att du får valt rätt kristaller för dina individuella behov. 

Vill du lära dig använda kristaller för egen användning?
 

Vill du arbeta med kristallhealing som yrke?

Läs mer om min ackrediterade Yrkesutbildning till Certifierad Kristallhealer. Detta är idag Skandinaviens ledande utbildning i Kristallhealing och fortfarande den ENDA utbildningen i Sverige som är godkänd som yrkesutbildning av Svenska Friskvårdsförbundet.


170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page