top of page

Vad är skillnaden på Änglar & Guider?

Uppdaterat: 20 okt. 2022


Om du någon gång funderat på vad som skiljer dina Änglar från dina Guider och varför dessa inte är samma sak, så tror jag att du kommer tycka om detta inlägget.


De största skillnaderna mellan Änglar & Guider handlar om:

  • Deras erfarenhet i mänsklig form.

  • Deras syfte i ditt liv.

  • Hur mycket de kan involvera sig.


Erfarenhet i mänsklig form.


Änglar har oftast aldrig haft någon mänsklig form, medan Guider oftast har haft minst ett mänskligt liv.


Därför förstår dina Guider lättare de utmaningar och prövningar du utsätts för som människa. De förstår också hur det är att känna rädsla, vilket änglarna aldrig upplevt.


Deras syfte i ditt liv.


Du är här för att använda dig av din fria vilja och din kreativa energi att skapa ditt liv så som du önskar. Både Änglar & Guider finns där för att hjälpa, assistera och lära dig saker så du kan växa som själ i mänsklig form.


Innan du inkarnerade har du valt vilka upplevelser du önskar ha i detta livet, så att du kan utvecklas på själsnivå, och dina änglar och guider finns där för att hjälpa dig komma ihåg vilka dessa är och ha den bästa upplevelsen av dem.


I min erfarenhet hjälper Änglarna mig mest med att känna mig beskyddad, trygg, hållen och älskad. Änglarna har inget ego och har aldrig haft något ego, utan består av rent ljus och kärlek. Så de är ofta dem jag vänder mig till när jag behöver komma tillbaka till den känslan.


De olika Guiderna har oftast upplevt hur de känns att ha ett ego och de kan därför (mer praktiskt) hjälpa mig att arbeta runt eller förbi egot, för att uppfylla mitt syfte och mening i detta livet.


Dina Guider ger dig alltså mer praktiska instruktioner och vägledning i vad du behöver göra härnäst, medan dina Änglar hjälper dig ha tillit och hopp i att du är på rätt väg.


Hur mycket de kan involvera sig.


Som du kanske läst eller hört innan så behöver du be dina änglar om deras hjälp, annars har de inte rätt att lägga sig i ditt liv, såvida du inte svävar i livsfara.


Änglar har en mycket högre vibration eftersom de är så nära Källan/Gud/Gudinnan/Universum (eller vad du väljer att kalla det) och eftersom de består av rent ljus och kärlek så vet de alltid vad som är för ditt högsta bästa just nu.


Guider behöver ännu mer tillåtelse från dig för att kunna hjälpa dig. De finns inte runtomkring dig dygnet runt, så som änglarna gör, men du drar dem lätt till dig när du ber om hjälp. De är alltid väldigt villiga att hjälpa, men de kan helt enkelt inte hjälpa eller dirigera dig, om du inte först gett dem tillåtelse.


Ofta försöker både änglar och guider fånga din uppmärksamhet tillräckligt mycket för att du ska komma ihåg att be dem om hjälp, men de väntar fortfarande på din inbjudan.


Änglar påverkar dig genom ditt medvetande, de guidar dig på ett kärleksfullt, tryggt, jag-finns-här-vad-som-än-händer sätt, medan Guider ger dig mer praktiska råd, hjälp och instruktioner.


 

Olika sorters Guider.


Som jag sa innan så finns det många olika sorters guider och de varierar mycket i sin energifrekvens beroende på vilken dimension de kommer från.


Det finns guider som kan ha varit tidigare familjemedlemmar i detta eller tidigare liv, som fortsätter att guida dig från andra sidan. Kanske har du ett själskontrakt med någon som gått vidare som säger att de ska fortsätta guida dig från andra sidan.


Det finns de guider som har haft liknande upplevelser som du, i sina liv på jorden, som kommer igenom när de märker att du går igenom något liknande. De "dras" då till dig och vill hjälpa dig igenom denna perioden. Detta tjänar både dig och guiden som kommer igenom eftersom det också hjälper den att uppstiga till högre frekvens.


Det finns guider som varit experter inom ett särskilt ämne, som du kanske arbetar med, studerar eller bara är intresserad av. Du kan då be dessa om hjälp för att lättare förstå det ämnet eller komma vidare med något där du kanske har fastnat. Dessa Guider kan vara allt från uppstigna mästare som Jesus, Buddha, St Germain, osv, till experter som levt på senare dagar så som Tesla, Einstein eller Stephen Hawking. Med rätt inriktning kan du få kontakt med, och hjälp av, alla dessa guider.


De finns också "Teacher-Guider" som kan komma från många olika dimensioner och dessa är, enligt mig, några av de viktigaste guiderna. De önskar hjälpa dig att förstå vem du är på själsnivå och hjälpa dig växa som själ genom att få ut det mesta av din upplevelse i detta livet. De guider som jag kallar ”Ljusalverna” (de som kommunicerar med mig mest) är en del av dessa "Teacher-Guider" från en väldigt hög energifrekvens av den 9:e dimensionen.


Det finns också ”Vägvisare” eller ”Springare”. Dessa har ofta levt väldigt nära jorden och kan hjälpa dig knyta band med naturen. De är också väldigt praktiska i sitt sätt att hjälpa dig "hitta saker".


Det finns "Glädje-Guider" som finns där för att hjälpa dig behålla din (likt ett barns) positiva nyfikenhet till livet. De är ofta dessa som får dig att uppmärksamma något roligt mitt i en intensiv eller tuff period så att du får möjlighet att skratta högt och lätta upp din tunga energi.


Det finns "Healer-Guider" som du kan be om hjälp från när du är sjuk eller, ännu bättre, för att hålla dig frisk. Dessa är också experter inom healing på olika nivåer och är bra att kalla på om du arbetar med healing på något sätt.


Och såklart har du alltid ditt Högre Jag som din guide, vilken är den du alltid bör fråga och lyssna till först.Ta för vana att varje morgon ge dina Änglar och Guider tillåtelse att hjälpa dig.


Varje morgon jag stiger upp så säger jag till mina änglar och guider:


Jag ber om hjälp av alla änglar och guider av den högsta vibrationen tillgängliga för mig idag.


Jag ger er min tillåtelse att hjälpa mig på alla sätt ni kan som är för mitt högsta bästa och för det högsta bästa av dem som påverkas av mina handlingar och beslut.


När ni märker att jag gör val eller tar steg som för mig bort från mitt syfte och livsväg i detta livet så snälla besvära mig. Besvära mig tillräckligt mycket för att jag ska förstå att jag är på fel väg, och guida mig sedan på bästa sätt tillbaka till där jag hör hemma.


Hur många guider du har tillgång till varierar beroende på hur hög din egen energifrekvens är. Ju högre din egen frekvens desto fler har du tillgång till. Men enligt min mentor så har vi alltid tillgång till minst 33 olika guider, förutom våra änglar.


Om du är medlem i Youphoria Sisterhood kan jag rekommendera att du skapar kristallnätet för Änglakontakt och använder det som en fokuspunkt för att varje dag komma ihåg att ge dina änglar tillåtelse att hjälpa dig. Kristallnätet är hjälper dig också höja din energifrekvens så du lättare är mottaglig för deras hjälp och vägledning.Glöm inte tacka för hjälpen.


Glöm inte att tacka dina änglar och guider för deras hjälp, i slutet av dagen.


Dina änglar och guider behöver egentligen inte höra din tacksamhet eftersom de vibrerar på en så hög frekvens av ovillkorlig kärlek. Men jag har upplevt att det hjälper mig att ”stänga” kanalen när jag ska sova och att jag då får en chans att verkligen vila och låta mina batterier laddas utan att jag är uppkopplad hela tiden.


Om inte annat så hjälper det dig själv att behålla en känsla av tacksamhet och tillit till att du är hållen och guidad. När du visar tacksamhet så skickar Universum mer av det som du är tacksam för till dig, så det skadar aldrig att säga tack.


 

Jag hoppas du nu fått en överblick av skillnaden på dina änglar och guider, att du kommer ihåg att be om deras hjälp varje dag och att detta hjälper dig leva ett mer meningsfullt och glädjefyllt liv.


Blessings,

Angelica


 

Vill du lära dig mer om hur du kan lyssna till din inre vägledning och (på själsnivå) förstå vem du är och vad du är född hit för att göra?


Då vill jag bjuda in dig att delta i mitt Gratis Mini Själsretreat.
549 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page